header

Notícies

Dilluns, 27 novembre 2017 18:32

Torna el Mercat de Nadal del llibre del TR3SC

El proper dissabte 2 de desembre se celebra la quarta edició del Mercat de Nadal del Llibre, el Sant Jordi d’hivern. De les 11h a les 21h, hi haurà més d’un centenar d'autors i autores, activitats literàries per a tots els públics, tallers i concerts infantils, venda i signatures de llibres, música en directe, pop-up stores i food trucks. Deu hores de festa literària organitzada pel TR3SC que inundarà de literatura l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Activitats literàries per a tots els públics en una jornada gratuïta dedicada a l'art de les lletres. Enguany, la principal novetat és una mirada atenta als joves amb tallers impartits per booktubers, instagramers i bloggers. També s'hi suma una activitat que dona veu a les figures prescriptives (llibreters, editors i bibliotecaris) i una acció solidària amb l’ONG Llibre Solidari. L’accés és gratuït amb inscripció prèvia a www.mercatllibre.cat i obert a tothom (socis i no socis del TR3SC). 

S’hi donaran cita durant tota la jornada Xavier Bosch, Sílvia Soler, Javier Sierra, Empar Moliner, Rafel Nadal, Care Santos, Jair Domínguez, Joaquim Carbó, Liz Castro, Víctor Amela, Júlia Bertran, Màrius Serra, Jenn Díaz, Joan Lluís Bozzo, Carme Martí, Roger de Gràcia, Marta Romagosa, Joan Safont, Genís Sinca, Marc Artigau, Bel Olid, Jordi Borràs, Sílvia Cóppulo, Anna Guitart o Carme Fenoll.

Enguany, el Mercat de Nadal del Llibre torna a comptar amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum, que impulsa l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb un concert cloenda de la jornada protagonitzat pel grup Les Kol·lontai. A la presentació que ha tingut lloc a l'antiga fàbrica Damm hi ha assistit Sebastià Portell, AELC, Laura Borràs, directrora de la Institució de les Lletres Catalanes, Miquel Curanta, director del Club TR3SC i un representant d'IberCaja que col·labora amb l'esdeveniment. Borràs ha dit que és una satisfacció poder col·laborar en un projecte centrat en el llibre, la literatura i el foment de la lectura i ha citat una divisa d'Aurora Bertrana "no em condemneu sense llegir-me" citació literària que forma part de les postals literàries de la ILC i de la qual la directora ha dit "qualsevol escriptor se la faria seva". 

La Plaça del Llibre es convertirà de nou en l’epicentre social de l’esdeveniment amb un escenari musical, food trucks, zona de taules, llibreries i pop-up stores. Els moments musicals els protagonitzaran dues formacions del Taller de Músics: Sara Terraza (13.45h) i Ganzà (18.30h), el Recital afònic (15h), un viatge poètico-musical a través de la veu i un concert de Les Kol·lontai (20h) que clausurarà la jornada.

Els més petits podran gaudir de la música del grup de moda Xiula (12.30h), el concert familiar ‘Do, Re, Mi, fa bo’ i ‘Do, Re, Mi, fa fred’ (17h) i una petita actuació musical sobre el llibre ‘Pequeña & Grande Ella Fitzgerald’ (16h).

En aquesta edició les sales de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm també es rebatejaran amb un nom literari en honor a un escriptor/a singular per aquest 2017: sala Aurora i Prudenci Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement, sala Gloria Fuertes en el centenari del seu naixement, sala Joan Fuster que fa 25 anys que va morir, sala Jane Austen per recordar el bicentenari de la seva mort i l'escenari J.V. Foix a la Plaça del Llibre, amb motiu del 30è aniversari de la seva mort.

Els assistents podran fer una parada per agafar forces entre activitat i activitat a la zona de food trucks, que se situarà al pati posterior de la fàbrica, rebatejat com la Plaça del Llibre, on disposaran d’espai per entaular-se. La proposta gastronòmica del Mercat és variada: cuina mediterrània de Pebre Negre, crepes de la Creperie de Mariöne, delícies dolces de Chök the Chocolate Kitchen, cuina vegetariana i vegana a La Tecavan i begudes calentes a The Corner Food truck.

Llegit 258 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar