header

Notícies

Dijous, 01 febrer 2018 15:31

Poesia, traducció, feminisme i país, els quatre eixos sobre els que pivota l’Any Abelló

Poesia, traducció, feminisme i compromís amb el país són els quatre eixos sobre els quals pivota l’Any Abelló que avui han presentat Laura Borràs, comissària de la commemoració i Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència dels hereus de l’escriptora, Cèsar Grijalvo, cap del Gabinet Tècnic del departament de la Presidència i secretari de la Comissió de Commemoracions, Carles Duarte, president del CONCA i Mariàngela Villalonga, vicepresidenta de l’IEC, entre altres representants del món de la cultura. Laura Borràs ha destacat el compromís de Montserrat Abelló amb el feminisme i amb el país. “Montserrat Abelló va ser sempre una veu reivindicativa de tot allò que considerava injust”, ha dit.

A la roda de premsa s’ha fet pública la imatge de l’Any que reprodueix la mà de la Montserrat Abelló escrivint la paraula “any” amb la seva pròpia caligrafia manuscrita i amb el seu nom en color lila “característic de la reivindicació feminista”, ha assenyalat Borràs.

Laura Borràs ha explicat el contingut de la programació de l’Any i ha destacat les conferències, taules rodones, exposicions, lectures guiades, recitals, actes, publicacions, discografia... “Els poemes duren per sempre si es fan cançó i en el cas de la Montserrat Abelló hi ha molta discografia. Voldríem fer un aplec de tots els músics que han musicat poemes seus”, ha dit Laura Borràs. Un altre dels eixos d’aquesta commemoració és la reflexió acadèmica al voltant de la Montserrat Abelló que es farà en col·laboració amb l’IEC. La comissària de l’Any també ha destacat que Montserrat Abelló també serà present a la inauguració o la cloenda del Festival Nacional de Poesia, com ja ha estat en altres edicions, però enguany de manera especial.

Adjuntem el dossier de premsa amb la informació ampliada.

http://www.lletrescatalanes.cat/images/documentacio/dossier%20de%20premsa%20AMA.pdf

Llegit 400 vegades Darrera modificació el Divendres, 09 març 2018 13:59

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar