header

Notícies

Dijous, 03 maig 2018 09:33

Tercer cicle de Lletres i Arts dedicat a l’obra de Guinovart Destacats

En el marc de l’Any Guinovart, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Espai Guinovart han organitzat un cicle de conferències en què sis escriptors llegiran sis obres de l’artista: un joc entre les arts plàstiques com a escriptura i la lectura com un acte d’interpretació interartística. Es tracta de la tercera edició del programa Lletres i Arts que la Institució de les Lletres Catalanes impulsa des de l’any 2016. En edicions anteriors s’han comentat obres de Casas, coincidint amb l’Any Casas i de Prudenci Bertrana coincidint amb l’Any Bertrana. En l’edició d’enguany els escriptors convidats a llegir obres de Guinovart són Núria Perpinyà, Josep Maria Fonalleras, Margarida Aritzeta, Biel Mesquida, Adrià Pujol i Jordi Nopca.

Núria Perpinyà llegirà Agramuntophitecus en el marc de l’exposició «Agramuntophitecus. Guinovart, matèria i litúrgia» (31 de maig, 19:00. Museu de Lleida. Carrer Sant Crist, 1 Lleida). Els següent serà Josep Maria Fonalleras que llegirà Autoretrat, en el marc de l’exposició «Guinovart: Referents vitals» (14 de juny, 18:00. Museu d’Art de Girona. Pujada de la Catedral, 12 Girona). Al juliol Margarida Aritzeta llegirà La falç llum i memòria en el marc de l’exposició «On conflueixen la terra i el mar» (5 de juliol, 19:30. Museu d’Art Modern de Tarragona. Carrer de Santa Anna, 8. Tarragona). L’agost serà el torn de Biel Mesquida que llegirà Moviments de mort en el marc de l’exposició «Variacions de Chopin» (3 d’agost, 20:00. Cartoixa de Valldemossa. Carrer Corredor Cartoixa, 10 Valldemossa). Al setembre Adrià Pujol llegirà Guitarres lorquianes en el marc de l’exposició «GU-INNO-VART» (27 de setembre. Museu de la Música. Carrer Lepant, 150. Barcelona). Finalment a l’octubre serà la darrera sessió que la farà Jordi Nopca i llegirà L’era en el marc de l’exposició «Guinovart, el què i el com» (27 d’octubre. Espai Guinovart. Plaça Mercat, 1. Agramunt).

De cada cicle se n'edita un llibre amb totes les conferències. De moment ha sortit publicat el libre de la primera edició de Lletres i Arts dedicats a la pintura de Ramon Casas.

propostaGUINOVART OK-CART2

 

Llegit 767 vegades Darrera modificació el Dijous, 31 maig 2018 09:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar