header

Notícies

Divendres, 15 juny 2018 10:05

Joan-Elies Adell s’estrena com a director de la Institució de les Lletres Catalanes Destacats

Joan-Elies Adell s’ha estrenat aquesta setmana com a director de la Institució de les Lletres Catalanes, després que dimarts el Govern el nomenés, assistint a tres actes literaris organitzats a Barcelona. En primer lloc Adell va assistir a la parròquia de Sant Medir, a Sants al lliurament del 54è Premi Amadeu Oller acompanyant la consellera de Cultura, Laura Borràs. El Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits ha estat enguany per a Gerard Vila, amb el poemari Pla de fuga per castells de ferro. “Va ser una mena de "traspàs de cartera" poètic”, diu Adell.

Ahir, el mateix dia que el DOGC publicava el seu nomenament, el director de la ILC va assistir a la celebració del 5è aniversari de Llegir en català. Amb el lema Cinc anys, cinc fites l’associació celebra que fa cinc anys que cinc editorials independents treballen “plegades per compartir estratègies de difusió, fer més visible l’edició independent en llengua catalana i enfortir el sector”. La festa d’aniversari es va fer al CCCB. Joan-Elies Adell va destacar el fet que “es tracta d'un model reeixit de col·laboració entre petites editorials que han "regirat" el panorama del llibre en català, gràcies a la seva ambició i aposta per la qualitat”.

El flamant director de la ILC també va ser a la inauguració del Festival de Literatura Queer, Qlit, organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, que se celebra del 14 al 17 de juny a Barcelona. Joan-Elies Adell va dir en el seu parlament que “la seva aposta per la visibilitat i per l'exploració de temàtiques LGBTI, queer i feminista en la nostra literatura, fins ara massa oculta, és també una evidència de la vitalitat i modernitat de les lletres catalanes”.

Joan-Elies Adell va ser proposat per la consellera de Cultura en el Consell Assessor que es va celebrar fa just una setmana. Es dóna la circumstància que Adell substitueix l’actual consellera de Cultura en el càrrec. Laura Borràs ha estat directora de la ILC entre els anys 2013 i 2018.

Llegit 303 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 juny 2018 10:15

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar