header

Notícies

Divendres, 22 juny 2018 12:28

Paraules d'ahir i veus d'avui Destacats

La Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de les Dones organitzen un acte de reivindicació de les paraules d’escriptores del passat i d’autores del present.  En els moments actuals, en un context de violència institucional com la representada pel cas de la Manada, volem recuperar i donar veu a les paraules d’aquestes escriptores, per fer-les presents, i per constituir-nos en un altaveu contra les violències sexuals i a favor dels drets de les dones.

Igualment, en un any en què el Govern de la Generalitat commemora i recorda l’obra d’autores com Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló o Amparo Poch, volem llegir fragments dels seus llibres així com d’altres autores com Caterina Albert, Aurora Bertrana, Rosa Leveroni, Teresa Pàmies, Montserrat Roig o Maria Mercè Marçal, per defensar els drets de les dones amb les seves paraules.

L’acte consistirà en una primera de lectura dels fragments de les obres de les escriptores clàssiques que hem mencionat, a càrrec d’autores contemporànies, i una segona part a càrrec de periodistas o articulistes que llegiran els seus articles o textos sobre el tema de les violències sexuals i els drets de les dones en relació amb el cas de la Manada. D’aquesta manera, connectarem les veus del passat –tot i que encara actuals- amb les veus del present

Amb la participació de Maria Antònia Massanet, Tònia Passola, Blanca Llum Vidal , Marta Nadal, Anna Capmany, Silvia Bel, Mireia Calafell, Clara Queraltó, Carme Arenas, Cristina Fallaràs, Alba Alfageme, Marina Subirats, Meritxell Campmajó, Assumpta Clopas, Elisenda Rovira, Susana Pérez Soler, Isabel Muntané i Bel Olid.

19.30 h Salutació institucional a càrrec del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell. Paraules per emmarcar la reivindicació dels drets de les dones i contra les violències sexuals, a càrrec de la Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

19.45 h “Paraules d’ahir i veus d’avui”. Lectures de les autores clàssiques a càrrec d’escriptores contemporànies.

20.10 h Les violències sexuals i els drets de les dones en relació amb el cas de la Manada :
Cristina Fallaràs, periodista, i impulsora de la iniciativa #Cuentalo, explicarà aquesta iniciativa de denúncia en xarxes socials.

20.20 h Lectura d’articles sobre la sentència, a càrrec de periodistes i articulistes.

20.40 h Actuació musical a càrrec de Lidia Pujol, que interpretarà diverses peces.

Llegit 106 vegades Darrera modificació el Divendres, 22 juny 2018 12:35

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar