header

Notícies

Divendres, 29 juny 2018 12:20

El cicle ‘Per Amor a les Arts’ tanca el curs 2017-2018 amb un nou augment de públic

Prop de 7.000 espectadors han assistit a les 60 sessions programades. Aquest dimarts 26 de juny, la projecció de ‘Paula’, un biòpic de la pintora expressionista Paula Modersohn-Becker, va tancar la llista de 35 títols que han format part del programa aquesta temporada. La ILC va participar en la sessió d’Incerta glòria d’Agustí Villaronga i en la de Poison de Todd Haynes.

El cicle Per amor a les Arts ha presentat aquest curs seixanta sessions –els films es repeteixen dos cops, tot i que només la primera projecció compta amb la presentació d’un expert–, i ha aplegat 6.842 espectadors, amb una mitjana de 114 per sessió. La xifra supera el balanç d’espectadors de la temporada anterior, 2016-2017, quan va tenir 6.689 espectadors en 56 sessions. La mitjana d’espectadors d’aquest curs és una mica inferior a la d’anys anteriors, per bé que també ha augmentat el nombre de sessions i la durada total del programa.

El cicle està coorganitzat per la Filmoteca i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i compta amb la col·laboració de nou institucions culturals més que abasten diverses disciplines artístiques: L’Auditori; la Fundació Mies van der Rohe; el Gran Teatre del Liceu; la Institució de les Lletres Catalanes; el Mercat de les Flors; el Palau de la Música Catalana; el Servei de Biblioteques de la Generalitat; el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya.

Una programació que creix any rere any
Per amor a les Arts va néixer l’any 2012, quan la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya van unir esforços per bastir una programació de cinema que dialogués amb l’art present al Museu. Aquell any, el programa, aleshores titulat Per amor a l’Art, només va incloure 10 sessions, una xifra que el 2013 ja va pujar a 50 sessions i que ha anat augmentat progressivament fins a situar-se en les 60 sessions actuals. En paral·lel, el nombre d’espectadors per sessió del programa s’ha mantingut sempre per damunt de la mitjana global de les sessions de la Filmoteca, assolint una punta màxima l’any 2013 de 197 espectadors per sessió.

El curs 2016-2017, després de quatre d’anys de funcionament, Per amor a les Arts va rebre un nou impuls amb l’ampliació del nombre d’institucions i entitats culturals participants en la iniciativa, ampliant les disciplines implicades a la música, l’òpera, l’arquitectura, la literatura, la dansa o el teatre, que es contaminen i es retroalimenten. Els títols que integren Per amor a les Arts sorgeixen de les programacions de les institucions participants, que aporten presentadors experts que contextualitzen les pel·lícules d’acord amb la disciplina artística que tractin. Així es fomenta un interessant i enriquidor diàleg entre el cinema i la resta de disciplines artístiques. L’èxit d’espectadors d’aquesta darrera edició del cicle demostra que la participació de les nou institucions ha enriquit encara més la transversalitat de la proposta, i ha propiciat la incorporació de públics interessats en les altres disciplines.

Novetats per al curs 2018-2019
La programació del cicle Per amor a les Arts 2018-2019, que en aquests moments està en preparació, suposarà un nou salt qualitatiu del programa, amb l’ampliació de títols i sessions i la incorporació dues institucions col·laboradores més: la Fundació Joan Miró i el FAD (Foment de les Arts Decoratives). La suma d’aquests nous socis permetrà continuar creuant programacions, amb el cinema com a eina de diàleg amb altres disciplines artístiques.

Més informació: www.filmoteca.cat

Llegit 87 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar