header

Notícies

Divendres, 20 juliol 2018 11:28

Obert el termini per participar en el programa Lletres a les Aules durant el curs 2018-2019

Lletres a les Aules és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes adreçat al món educatiu que posa a disposició de tots els centres escolars les següents activitats de dinamització i foment de la lectura:

Sol·litar la presència d'un escriptor a l'aula (aquí trobareu el llistat dels autors que hi ha inclosos) o bé la presència d'un lector professional que us permetrà treballar la lectura en veu alta (aquí trobareu informació dels tallers o activitats que podeu sol·licitar). Per raons pressupostàries només es podrà sol·licitar una d'aquestes dues modalitats, Autors a les Aules o En Veu Alta.

Tots els centres educatius que vulgueu participar en Lletres a les Aules podeu fer les vostres sol·licituds fins al 31 d'octubre a través de l'aplicatiu que trobareu al portal de lletres (www.lletrescatalanes.cat), apartat Lletres a les Aules

Imatge portal

La clau d'accès per accedir-hi és el vostre codi de centre, tant pel que fa a l'usuari com a la paraula clau, és a dir, haureu de posar el codi de centre dues vegades. Exemple:

Usuari: 00000001

Paraula clau: 00000001

(Si no sabeu quin és el codi del vostre centre podeu consultar-ho aquí. Si el vostre centre no depèn de la Generalitat de Catalunya haureu d'adreçar un correu amb les dades del centre a la responsable del programa, Noemí Martinez ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), perquè us creï un usuari d'accés a l'aplicació.

 Haureu de triar una de les dues modalitats: Autors a les Aules o En Veu Alta.

 

AUTORS A LES AULES

Amb Autors a les Aules un autor inclòs al programa estableix un diàleg obert i dinàmic amb l’alumnat, compartint experiències, dubtes i propostes al voltant de la creació i la lectura. Podeu trobar el llistat d'autors inclosos en el programa, el cost de l'activitat, les condicions de participació i les cròniques amb les experiències de cursos anteriors a Autors a les aules

A la sol·licitud haureu d'indicar 3 autors per ordre de preferència, la lectura que treballaríeu en cada cas, triar 3 dates orientatives per fer l'activitat (que hauran de ser del segon o tercer trimestre, és a dir, de gener a juny, i indicar la persona de contacte que es farà càrrec de l'activitat i que rebrà totes les notificacions relatives al programa via correu electrònic. És important que empleneu tots els camps que contenen un asterisc vermell perquè són obligatoris, si els deixeu en blanc el programa no desarà la sol·licitud.

El màxim d'alumnes: 60. En cas de necessitar més sessions haureu de pactar-ho directament amb l'autor i fer-vos càrrec de les despeses extres des del centre.

Durada aproximada de la sessió: 1 hora

El lliurament de la memòria de l'activitat es considerarà un requisit. En cas de participar per primera vegada en el programa us demanem que empleneu el següent qüestionari  

EN VEU ALTA

A través d'En veu alta podeu triar:

Un taller amb un actor o actriu que llegirà en veu alta una antologia de textos treballada prèviament a classe per l’alumnat. Cada antologia està elaborada entorn un eix temàtic i pensada per a unes edats concretes.

O un dels tallers a càrrec de Mireia Chalamanch i Joan Carles Navarro:

- Mirall Trencat

Vers la poesia

O l’espectacle de petit format Amiga Mercè a càrrec de Teresa Puig de la companyia La maleta portàtil, basat en textos de la Mercè Rodoreda. És una proposta adreçada a públic juvenil o adult.

O bé triar el Recital Joan Margall o el Recital Dones en Veu Alta a càrrec de Gemma Reguant.

A la sol·licitud haureu de triar una de les antologies (en funció de l'edat dels alumnes) o un dels tallers (Mirall trencat o  Vers la poesia) o l'espectacle de petit format Amiga Mercè o un dels recitals de Gemma Reguant, triar 3 dates orientatives per fer l'activitat (que hauran de ser del segon o tercer trimestre, és a dir, de gener a juny) i indicar la persona de contacte que es farà càrrec de l'activitat i que rebrà totes les notificacions relatives al programa. És important que empleneu tots els camps que contenen un asterisc vermell perquè són obligatoris, si els deixeu en blanc el programa no desarà la sol·licitud.

En aquesta guia trobareu com fer la sol·licitud pas a pas i resposta als dubtes més habituals sobre el programa.

Cal que tingeu en compte que:

El fet de fer la sol·licitud no assegura la presència d'una autor o lector. Caldrà que la Institució accepti o denegui la sol·licitud.L'acceptació de sol·licituds quedarà condicionada a la disponibilitat pressupostària d'aquest programa per a l'any 2019 i es notificarà durant el mes de desembre de 2018 a través del correu electrònic de la persona de contacte.

Els criteris d'acceptació de sol·licituds són:

- La memòria lliurada pel centre corresponent al curs anterior (en cas d'haver rebut un autor o lector)

L'informe de política de centre en relació a la lectura (en cas de no haver participat mai abans al programa)

- L'equilibri territorial

- L'equilibri entre els autors i lectors que formen part del programa 

Des del centre us heu de fer càrrec de les despeses de desplaçament de l'autor o lector.

Heu de fer constar que aquesta és una activitat de la Institució de les Lletres Catalanes en tota la difusió que feu d'aquest programa a través de les xarxes.

Des de la ILC us recomanem la compra del llibre de lectura per tal d'incentivar que els alumnes construeixin una biblioteca personal.

Llegit 549 vegades Darrera modificació el Divendres, 20 juliol 2018 11:42

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar