header

Notícies

Divendres, 18 abril 2014 06:00

Premi Nacional de Cultura per a Vicenç Pagès Jordà i Jaume Vallcorba

L'acte de concessió tindrà lloc el 2 de juny i serà presidit pel Molt Hble. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts concedeix els Premis Nacionals de Cultura d'acord amb el que estableixen la Llei 6/2008, de 13 de maig, del CoNCA i el Decret 148/2013, de 2 d'abril, dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El CoNCA vol distingir la innovació, la continuïtat i l'excel·lència. El Premis Nacionals de Cultura 2014 vindiquen la creativitat com a veritable símbol d'un país amb un dinamisme cultural que és part constitutiva de la seva personalitat històrica. Cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur.

El Plenari del CoNCA, constituït en Jurat dels Premis Nacionals de Cultura 2014, ha decidit atorgar deu premis, el màxim que permet el marc legal, cadascun d'ells amb una dotació de 15.000 euros. D'entre els premiats (Amical Wikimedia, Mireia Barrera, La Principal de la Bisbal, Joan Massagué i Solé, Roberto Oliván, Vicenç Pagès Jordà, Pepa Plana, Festival Sónar, The Dalí Museum St. Petersburg de Florida i Jaume Vallcorba) en volem destacar els concedits a dues figures representatives del món de les lletres com són l'escriptor Vicenç Pagès Jordà i l'editor Jaume Vallcorba.

Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963)

Escriptor i crític literari. Va aconseguir un èxit rellevant de crítica amb la novel·la El món d'Horaci (1995). Posteriorment publicà Carta a la reina d'Anglaterra (1997) i Un tramvia anomenat text (1998), un assaig sobre l'escriptura. Amb El poeta i altres contes va obtenir el Premi Mercè Rodoreda l'any 2004. Darrerament, la seva obra ha assolit noves fites rellevants amb llibres com De Robinson Crusoe a Peter Pan. Un cànon de literatura juvenil, Els jugadors de whist i Dies de frontera, Premi Sant Jordi de novel·la de l’any 2013. 

Jaume Vallcorba (Tarragona, 1949)

Editor, filòleg, professor universitari de literatura i escriptor. Fundador de Quaderns crema, editorial que el 2009 va celebrar 30 anys de vida, i d’Acantilado. És autor de Noucentisme, mediterraneisme i classicisme. Apunts per a la història d’una estètica (1994) i ha publicat recentment De la primavera al Paraíso. El amor, de los trovadores a Dante (2013). A més d'investigar en l’obra poètica de Josep Maria Junoy, ha publicat l’obra completa en 14 volums de J.V. Foix. Entre d'altres reconeixements, la Fira de Llibre de Guadalajara (Mèxic) li va concedir el reconeixement al mèrit editorial.

 

Llegit 1569 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar