header

Notícies

Dijous, 05 juny 2014 10:00

ATORGATS ELS PREMIS DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha fet públic el veredicte dels premis a les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant el 2013. Aquests guardons s'han atorgat, fins ara, en les modalitats de narrativa, poesia, assaig i teatre, a més del premi de difusió de la literatura catalana. Enguany s'han afegit les modalitats de literatura infantil i literatura juvenil. El jurat ha estat constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita.

En la modalitat d'assaig ha estat guardonat el dietari Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal (Viena), d'Enric Iborra. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Ricardo Maniscalchi. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la de Xavier Aliaga El meu nom no és Irina (Andana). Joan Francesc Mira s'ha endut el premi de narrativa, pel llibre de memòries El tramvia groc (Proa). Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recull Llambreig (Tria Llibres). Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l'obra Àfrica (Onada), de Joan Manuel Matoses.

La Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l'associació El Tempir, d'Elx.

Una seixantena de persones s'han inscrit al sopar de lliurament dels Premis, que tindrà lloc al restaurant Aldebarán del Real Club de Regatas d'Alacant, divendres 6 de juny a les 21h, i serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el transcurs de la vetllada es retrà un homenatge al poeta, arquitecte i professor il·licità Gaspar Jaén, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.

Aquests premis els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de 1991, i enguany compten amb el patrocini de la Universitat d'Alacant i de la Institució de les Lletres Catalanes.

En aquest enllaç es poden consultar els guanyadors d'edicions anteriors del Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Llegit 1478 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 juny 2014 06:26

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar