header

Notícies

Dimecres, 22 abril 2015 12:00

Neix "El Vi fa Sang", el 1er Festival Internacional de Novel·la Criminal en català

L'Espluga de Francolí serà l'escenari del Festival Internacional de Novel·la Criminal "El Vi fa Sang" els propers 1, 2 i 3 de maig.

"El vi fa sang" constitueix un festival literari atípic. En primer lloc pel seu mateix nom. A diferència de la resta de festivals d'aquest gènere, s'ha substituït la denominació Novel·la Negra per Novel·la Criminal perquè els organitzadors consideren que aquest segon concepte aplega millor les dues grans variants del gènere: la novel·la policíaca o detectivesca, dita també novel·la enigma, que destaca per la importància del paper central que hi té el detectiu investigador, ja sigui oficial, privat o afeccionat, i que té per objectiu resoldre un cas criminal més o menys complicat. I la novel·la negra, entesa com a narració que va més enllà de l'esquema del crim i la seva investigació i sovint se centra en altres motius literaris associats, com ara el submón del delicte, les característiques personals del detectiu o del criminal, una visió crítica de la societat, etc.

L'altra originalitat del Festival resulta del fet de maridar literatura de gènere amb bon vi. Així doncs, aquest festival també combina la promoció de la novel·la criminal amb la promoció dels vins de la Denominació d'Origen Conca de Barberà.

Fins ara, entre els festivals i trobades d'aquesta mena en el nostre àmbit lingüístic, només n'hi havia dos de dedicats al la novel·la criminal catalana. Es tracta d'Andorra Negra i Tiana Negra, que han celebrar les seves primera i tercera edició, respectivament. "El vi fa sang" vol omplir un altre buit ja que, a més d'obres d'autors catalans i en català, inclou també traduccions al català d'autors en altres llengües. És per aquest motiu que té vocació d'internacional.

La inauguració es farà divendres 1 de maig al Museu de la Vida Rural a les 11h i comptarà amb la presència de la directora de la ILC, Laura Borràs.

La programació completa del Festival es pot consultar a http://www.elvifasang.cat/agenda/

Llegit 1735 vegades Darrera modificació el Divendres, 08 maig 2015 09:02

Mitjà

Espot del Festival "El vi fa sang"

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar