header

Notícies

Dimarts, 16 juny 2015 11:27

EXPOSICIÓ ‘A ESCENA. PERSONATGES BROSSIANS’ A RIBA-ROJA D’EBRE

El passat 5 de juny es va inaugurar a Riba-roja d’Ebre l’exposició ‘A escena. Personatges brossians’, entorn de l’obra de Joan Brossa. La mostra es podrà veure tots els divendres, dissabtes i diumenges a la Sala petita de la segona planta de l’Ajuntament i es clourà el dia 19 de juliol, coincidint amb el darrer dia de la tercera edició del Festival Poesia des dels Balcons, que enguany es dedica al poeta barceloní.

Es tracta d’una mostra cedida per la Fundació Joan Brossa i que ja es va poder veure al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, la qual consisteix en 18 poemes visuals, 9 poemes objecte i 5 cartells de l’autor. El seu principal objectiu és apropar el visitant a la figura i obra del poeta d’una manera didàctica i convidar-lo, alhora, a reflexionar sobre el món en què vivim.

Val a dir, a més, que si bé aquesta no és la primera exposició que es realitza entorn del conjunt de l’obra de Joan Brossa, ‘A escena. Personatges brossians’ té la peculiaritat de tenir com a eix principal alguns dels personatges que l’autor creà o recreà en la seva poètica. Defensor d’una concepció àmplia i transversal de l’art i la poesia, Brossa elaborà un discurs molt vinculat a la teatralitat i a la innovació formal, tot convidant l’individu, o el ciutadà amb un cert sentit crític, a entrar en un autèntic laberint de lúcides comparacions, metàfores o ironies que estableixen un diàleg entorn de la injustícia social o les emocions.

El hashtag proposat per a difondre la mostra a les xarxes socials és #personatgesbrossians.

Llegit 1095 vegades Darrera modificació el Divendres, 03 juliol 2015 13:04

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar