header

Notícies

Dimarts, 30 juny 2015 12:40

ACTUALITZACIÓ DE L'APARTAT DEL PORTAL DEDICAT AL FESTIVAL NACIONAL DE POESIA

Falten poc més de tres mesos perquè es doni el tret de sortida a la 15a edició del Festival nacional de poesia a Sant Cugat. A principis de setembre, i en el marc de la Setmana del Llibre en Català, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat, a través del Teatre-Auditori, presentaran el programa d’enguany.

Amb motiu del quinzè aniversari del certamen, la Institució de les Lletres Catalanes ha dut a terme l’actualització i traducció al castellà i l’anglès de la secció que el Portal de les Lletres Catalanes dedica al Festival, per tal de fer-la més dinàmica i participativa.

Per començar, els usuaris poden obtenir, a partir d’un breu text de presentació, una visió panoràmica de la història del Festival des dels seus orígens embrionaris, en les Nits de poesia celebrades entre el 1998 i el 2000, fins a l’actualitat: la seva evolució fins a convertir-se en un esdeveniment de caràcter nacional, els seus directors o els poetes d’honor que hi ha estat homenatjats, entre d’altres. També podran consultar nombrosos materials de documentació gràfica, com cartells i programes, imatges d’actes i l’espai web amb informació d’edicions anteriors.

Així mateix, cal destacar també la implementació de “Quinze anys d’imatges”, una iniciativa participativa per tal de celebrar el quinzè aniversari del Festival: s’ha posat en funcionament un formulari d’enviament d’imatges que té com a objectiu recollir i exposar, en una galeria al mateix web, les fotografies d’edicions anteriors que els usuaris vulguin compartir.

Es tracta, a més, d’un espai dinàmic i en canvi constant, que s’anirà actualitzant a mesura que apareguin novetats: la nova imatge gràfica del Festival, la Nit de poesia, l’acte d’obertura, els poetes participants, el programa... De fet, ja s’ha posat en marxa un comptador que marca el temps restant fins a l’inici del Festival i també un apartat en què es recullen totes les piulades publicades amb el hashtag  #FNP.

 

Enguany, la ILC ha signat un nou conveni de cooperació educativa amb la UOC, que se suma als dos anteriors que ja s’havien dut a terme en col·laboració amb la UB i la UAB, per tal d’acollir estudiants en pràctiques. Fruit d’aquest projecte formatiu, Sebastià Portell, estudiant del grau en Llengua i Literatura Catalanes de la UOC, amb la supervisió del tècnic de la ILC, Xavier Montoliu, ha dut a terme entre abril i juny de 2015, l’actualització de totes aquestes dades i una feina interna de suport a l’organització del Festival.

Llegit 1347 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 juliol 2015 10:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar