header

Notícies

Dilluns, 06 juliol 2015 00:00

ÀNGELS GREGORI DIRIGIRÀ LA NIT DE POESIA DEL 15È FESTIVAL NACIONAL DE POESIA A SANT CUGAT

Enguany es compleixen quinze anys de la primera edició del Festival nacional de poesia a Sant Cugat, i per això la Institució de les Lletres Catalanes, juntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, van convocar per primera vegada un concurs públic per tal d’obrir l’organització de la Nit de poesia a poetes i gestors culturals, que enriqueixin amb les seves aportacions la celebració de la vetllada més rellevant del certamen.

Una vegada reunit el jurat, constituït per tècnics de les dues entitats promotores implicats en l’organització del Festival, s’han valorat un total de vuit propostes, de les quals es destaca la qualitat i la diversitat de formats i concepcions, i s’ha decidit optar per la Nit de poesia plantejada per la poeta Àngels Gregori.

La tria s’ha realitzat tenint en compte els valors exposats a les bases del certamen, que són el de mostrar la vitalitat creadora de la poesia catalana, tot combinant la modernitat i la tradició, la innovació i la projecció de les nostres lletres dins la societat. Així mateix, també s’ha tingut en compte el caràcter de la Nit de poesia com a acte decisiu en el paper del Festival com a agent de difusió de la poesia en el teixit ciutadà i arrelat, també, en l’àmbit nacional.

Tot i que pròximament es donaran més detalls sobre els participants de la vetllada, que se celebrarà al Teatre-Auditori de Sant Cugat el dijous 22 d’octubre a partir de les 21.00 h., es pot dir que la proposta de Gregori busca “provocar no només la coneixença de poetes consagrats sinó també el descobriment de noves veus”, ser un recital dinàmic que té com a objectiu oferir una mostra representativa de la producció dels poetes, incitant i convidant els espectadors a llegir, posteriorment, les seves obres. Segons la poeta, l’acte gira entorn de la fusió entre la poesia i la música, i que hi participaran artistes de diverses disciplines i procedents dels diversos territoris de parla catalana, en el marc espacial d’una escenografia singular integrada en l’espectacle.

Mentrestant, tots aquells interessats en trobar més informació actualitzada sobre el Festival podran fer-ho a la seva secció al Portal de les Lletres Catalanes o al hashtag  #FNP.

Llegit 2517 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 juliol 2015 10:29

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar