header

Sala de premsa. Notes i convocatòries

Divendres, 04 abril 2014 08:42

Arrenca el primer Festival Domini Màgic, el tret de sortida de l’Any Vinyoli a Santa Coloma de Farners

Publicat per 

El Festival es durà a terme aquest cap de setmana, 4, 5 i 6 d'abril, a Santa Coloma de Farners, en diversos espais com l'Auditori, la Casa de la Paraula, el Bar Sant Martí o diferents espais oberts.

Aquest és un festival tan ambiciós com atípic, per tal com aplega alguns dels poetes actuals de més renom, representants de tot el nostre domini lingüístic (Rosa Font, Francesc Parcerisas, Carles Camps, Enric Sòria, Teresa Colom...), músics i cantautors de molt prestigi (Maria del Mar Bonet, Xavier Múrcia), artistes plàstics (Perejaume, Josep M. Fontanet, David Ribas) i fotògrafs (Ricard Lobo, Jordi Nebot). El Festival Domini Màgic neix enguany amb la voluntat d'esdevenir cita de referència al calendari poètic.

Es planteja com el primer gran homenatge a Joan Vinyoli dins d'aquest any que du el seu nom. El dissabte dia 5, també es durà a terme un homenatge a dos poetes que van ser amics de Vinyoli i que el van admirar: Eudald Puig i Juan Luis Panero.

L'espectacle "A través de Vinyoli", protagonitzat per Xavi Múrcia, serà aquest cap de setmana un dels plats forts del primer Festival Domini Màgic de Poesia. El projecte es va presentar el passat mes de gener a l'escenari d'El Born Centre Cultural amb un important èxit de crítica i públic i es podrà veure divendres 4 d'abril a les 22h a l'Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners, presentant un total de tretze poemes de Vinyoli que el mateix Múrcia ha adaptat al format cançó.

Dissabte 5 d'abril, Múrcia i el seu homenatge al poeta seran protagonistes del programa La Sonora, que s'emetrà a un quart d'11 de la nit pel Canal 33.

L'acte de presentació va tenir lloc dimecres 2 d'abril a la biblioteca Joan Vinyoli, de Santa Coloma de Farners, ahir a les onze del matí. Hi van intervenir l'alcalde de la ciutat, Antoni Solà, el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, i el pintor Josep M. Fontanet, autor del cartell del Festival.

Llegit 969 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 abril 2014 08:46

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Institució de les Lletres Catalanes