header

Sala de premsa. Notes i convocatòries

Dimarts, 30 setembre 2014 08:53

El portal de les Lletres Catalanes, traduït a l’anglès i al castellà

Publicat per 

Dimarts 30 de setembre, en motiu del Dia Internacional de la Traducció, la ILC posa en marxa les versions traduïdes del portal de les Lletres Catalanes (www.lletrescatalanes.cat) a l'anglès i al castellà. L'idioma desitjat es pot escollir des d'un menú desplegable a la pàgina principal del portal i proporciona la traducció els continguts estables del portal, que contenen informació general sobre programes, exposicions o dades històriques de la Institució i que poden ser d'utilitat per al públic d'aquestes dues llengües.

Des de la seva inauguració en català, el desembre de 2013, el portal ha rebut més de 66.000 visites, les quals han fet més de 288.000 consultes a les diferents seccions del portal. Això suposa que una mitjana de 163 persones visiten el portal diàriament. Després de nou mesos en funcionament, segueix havent-hi un percentatge alt de visites noves (66%). Aquesta plataforma s'ha convertit en una eina dinàmica i viva que gestiona l'activitat literària catalana i que permet fer-ne el màxim de difusió. El portal inclou informació sobre la Institució, la seva història, els programes, les exposicions, les subvencions, així com una agenda literària i un repositori multimèdia.

Amb la traducció del portal a l'anglès i al castellà, la ILC pretén arribar a un públic més nombrós de fora dels territoris de domini lingüístic català per fer palesa la potència i la qualitat de la literatura catalana.

Per fer efectiu el projecte la ILC ha apostat per treballar amb una estudiant de pràctiques per reforçar el vessant formatiu que té la Institució. Des de gener de 2014, la ILC ha signat dos convenis de col·laboració amb la UB i la UAB, per tal d'acollir estudiants en pràctiques. Fruit d'aquest vessant formatiu, Meritxell Català, estudiant de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, ha dut a terme la traducció de la pàgina web al castellà i a l'anglès.

Llegit 1214 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Institució de les Lletres Catalanes