header

Sala de premsa. Notes i convocatòries

Divendres, 24 octubre 2014 13:19

UN CONCERT DE XAVI MÚRCIA I UN HOMENATGE A JOAN I GERARD VERGÉS CLOURAN EL 14È FESTIVAL NACIONAL DE POESIA A SANT CUGAT

Publicat per 

Per oferir un primer balanç d'aquesta 14a edició la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Xavier Escura, atendran als mitjans de comunicació assistents.

Serà abans de començar l'acte De Vergés a Vergés, el diumenge 26, a les 12.20h (aproximadament), al Celler Cooperatiu.

Diumenge 26 d'octubre, a partir de les 11.30h al Celler Cooperatiu (C. Sant Medir, 24) , hi haurà els actes de clausura del 14è Festival Nacional de poesia a Sant Cugat.

Començaran amb l'espectacle - concert A través de Vinyoli de Xavi Múrcia, una interacció entre el músic i la poesia de Vinyoli i que ha conformat una de les propostes més singulars de l'Any Vinyoli. I també una unió, la de poesia i música moderna, que poques vegades havia brillat amb tal intensitat a casa nostra.

El mateix cap de setmana del 25 i 26 d'octubre l'àlbum, que ha vist la llum a través de Discos a Mà, es podrà adquirir amb el diari ARA.

Seguidament, a les 12.30h, De Vergés a Vergés, un acte homenatge a dos grans poetes de les lletres catalanes que ens han deixat aquest any, el barceloní Joan Vergés i el tortosí Gerard Vergés. Ambdós havien estat poetes d'honor del Festival, que aquest any els vol recordar a través de la seva poesia dita i cantada.

Diran Gerard Vergés els poetes Cinta Massip i Albert Roig i el cantarà Montse Castellà.

Diran Joan Vergés els poetes Víctor Obiols i Montserrat Vergés. Cantarà la seva poesia Toti Soler.

La catorzena edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat ha girat els ulls enrere alhora que ha volgut emprendre un nou rumb introduint canvis que el projectin cap al futur. Per això, recuperant l'essència dels seus orígens, la ILC i l'Ajuntament de Sant Cugat aspiren a convertir-lo en el Festival Nacional de Poesia del nostre país que reuneixi les veus més representatives de les nostres lletres amb l'objectiu principal de donar visibilitat i veu als poetes de tot el domini lingüístic català i a la seva obra, des dels poetes més reconeguts a aquells que comencen.

L'edició d'aquest 2014 del Festival va començar diumenge 19 d'octubre i s'ha dedicat al Centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli (1914 – 1984) i emmarcat en els actes de celebració del Tricentenari.

Llegit 970 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Institució de les Lletres Catalanes