header

Dimecres, 07 maig 2014 14:51

Presentat "Vivències III", un recull de relats breus i de poemes escrits a les presons

Publicat per 

El Centre Penitenciari Brians 1 ha acollit avui la presentació del llibre Vivències, 3er certamen de relats de persones privades de llibertat. L'obra editada és fruit de la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i el Departament de Justícia en l'organització del concurs literari, del que ja està en marxa la quarta edició.

A l'acte d'avui han assistit la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i el director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler. Durant la presentació, el rapsode i poeta Carles Rebassa ha ofert un tast poètic i s'ha donat lectura a alguns dels poemes inclosos al llibre per part d'internes del CP Brians 1.

Vivències III recull la selecció de relats breus i poemes realitzada per la Institució de les Lletres Catalanes d'entre els que es van presentar al certamen en la darrera convocatòria. L'edició, de 400 exemplars, ha fet possible repartir lots de llibres a tots els centres.

Al concurs hi poden participar tots els interns i internes dels centres penitenciaris de Catalunya, amb escrits breus o poesies de qualsevol temàtica escrites en la llengua original. Al llibret es presenten també traduïts al català.

A més de l'organització del concurs i la publicació del recull, la col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i el Departament de Justícia inclou també la realització de tallers de lectura i d'escriptura per a interns i internes als centres penitenciaris, a càrrec de Carles Rebassa.

Gràcies a la col·laboració de Núvol podem gaudir de la crònica del mateix Carles Rebassa (http://www.nuvol.com/noticies/preso-i-poesia/) i del vídeo íntegre de la presentació:

Llegit 4689 vegades Darrera modificació el Divendres, 18 juliol 2014 11:52

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar