header

Dimecres, 28 octubre 2015 11:18

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica. Teresa Pascual presentada per Neus Aguado

Publicat per 

Dilluns 2 de novembre, a les 19h, el Claustre de l'Arts Santa Mònica acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, Arts Santa Mònica i Cafè Central, amb la col·laboració de Núvol, Diari ARA, PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió la poeta Teresa Pascual serà introduïda per la també poeta i narradora Neus Aguado.

Diu Neus Aguado que “Teresa Pascual ha buscat noves formes de manifestar-se, d’influir, de decidir i d’acompanyar la poesia. Assisteix a l’escenari on es produeix el desordre, la inutilitat i la derrota i el descriu amb una estètica de la transcendència” i destaca que “molts dels seus poemes ens impacten com una ràfega, com imatges fotogràfiques i/o pictòriques” per definir-la finalment com a una autora “que ha anat bastint, amb poemes breus, una poètica que esdevé una mena de resum vital de l’escriptura; poètica feta amb poderosa mà d’orfebre al llarg de dècades”.

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica, obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

 

El teu cos no és la sal i és la sal

com no és pa tampoc i és el pa

que ara s’ha partit en dos i menge

sacrílega, santament, sacrifici,

eucaristia de la nit oberta.

No és casa el teu cos i és la casa

que podria habitar-se sense llums,

els ciris grocs encesos, olors grogues,

temps ferit sense culpa, sense origen,

altar sense condemna, eucaristia

(De Curriculum vitae) de Teresa Pascual

 

Llegit 1080 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 novembre 2015 12:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar