header

Diumenge, 31 gener 2016 00:00

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica. Milo De Angelis presentat per Joan-Elies Adell

Publicat per 

Dilluns 29 de febrer, a les 19h, el Claustre de l'Arts Santa Mònica acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Arts Santa Mònica, amb la col·laboració de Núvol, Diari ARA, PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió el poeta Milo De Angelis serà introduït per Joan-Elies Adell, poeta i coordinador de les activitats culturals de la Delegació del Govern a Itàlia, que diu del poeta italià:

"La de Milo De Angelis és una poesia que potencia la tensió entre allò evident i allò incomprensible, i és per aquesta raó que sovint ha estat considerada com obscura i difícil. Amb tot, sempre ha defugit el lligam que molts crítics han establert amb l’hermetisme o l’orfisme italians. La dificultat semàntica de la seva poesia no està lligada a una recerca d’un sentit ocult de la realitat, la investigació en els meandres obscurs del llenguatge o del subconscient. La seva poesia és complexa perquè reflecteix, com un mirall, la complexitat de la pròpia existència.  La crítica que s’ha ocupat de l’obra poètica de Milo De Angelis ha subratllat, d’una banda, la relació estreta amb la realitat: ja siguin els llocs (Milà i els seus barris perifèrics), ja siguin les coses (els hospitals, els camps de futbol en els barris, els autobusos i tramvies...) o les persones (els atletes, les companyes d’institut, els amics, el pare, els mestres,...) i, de l’altra, el seu “trobar clus”, una foscor expressiva, quasi oracular, que és al mateix temps potència i límit, il·luminació de la paraula i risc d’incomprensió. Una tensió circular que travessa tota la seva poesia".

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica, obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Llegit 1129 vegades Darrera modificació el Dijous, 17 març 2016 09:57

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar