header

Dilluns, 29 febrer 2016 16:01

Trobada amb els autors de "Toxicity. A climate-change Narrative" Scott Rettberg i Roderick Coove

Publicat per 
Dijous, 3 de març, la Sala d'Actes d'Arts Santa Mònica acull la trobada amb Scott Rettberg, artista i professor de la University of Bergen i Roderick Coover, artista i professor de la Temple University, autors de "Toxicity. A climate-change Narrative". “Toxicity” és una narrativa híbrida recombinatòria. L’obra segueix sis personatges de ficció que viuen en un paisatge d’un futur immediat al llarg de la costa est dels Estats Units, que havia estat un dels principals districtes portuaris industrialitzats d’Amèrica del Nord i que en aquests moments té cinc de les refineries de petroli més grans del món. “Toxicity” és una pel·lícula recombinatòria que utilitza un codi informàtic per dibuixar fragments d’una base de dades amb una configuració que canvia cada vegada que es mostra. La sessió tindrà lloc a les 19 hores. L'entrada és lliure i l'aforament limitat.
 
 
 
Aquesta trobada forma part de les activitats paral·leles i complementàries de l'exposició "Paraules pixelades: la literatura en l'era digital" que es pot visitar a l'Arts Santa Mònica entre el 28 de gener i el 10 d'abril del 2016.
 
La resta d'activitats relacionades amb l'exposició previstes són les següents:
 
 
17/03/2016 a les 19 hores Sala d’Actes d'Arts Santa Mònica
 
Trobada-Conferència amb l’autora i professora María Mencía (Espanya - UK) Kingston University London, artista de “Gateway to the World: Data Visualisation Poetics”
 
L’autora presentarà la seva investigació artística i ens parlarà de la peça feta per a l’exposició “Paraules Pixelades”. “Gateway to the World” és una exploració de la poètica de visualització de dades mitjançant l’ús de dades obertes de la base de dades marítima per visualitzar les rutes dels vaixells que arriben des de i cap al port de Barcelona. A mesura que els vaixells es mouen, actuen com a eines d’escriptura per revelar una cadena de text creant formes cal·ligràfiques de la informació extreta de les entrades a la Viquipèdia sobre el nom dels vaixells. Segons l’autora és amb projectes com aquest que la literatura electrònica serveix de mitjà per explorar les dades obertes (open data) com a material cultural.
 
 01/04/2016 tot el dia Sala d’Actes d'Arts Santa Mònica
 
Seminari Internacional “Paraules Pixelades. La literatura en l’era digital”
 
Seminari en relació amb l’exposició “Paraules pixelades” que es pot visitar a l’Arts Santa Mònica del 28 de gener al 10 d’abril de 2016. Amb artistes i estudiosos de Bèlgica, Canada, Colòmbia, Espanya, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Mèxic, Regne Unit i Veneçuela La literatura digital és una forma de creació tecnolò- gica literària que ja compta amb una nodrida tradició, l’especificitat de la qual es pot explicar partint de la base dels diversos elements de complexitat que presenta: la complexitat física (què és i com és), la complexitat autorial (qui la fa, el programador, la màquina...), la complexitat receptiva (les lògiques de lectura que l’entorn digital i els diversos formats utilitzats pels creadors determinen), la complexitat tipològica (la varietat i la confusió de gèneres, la hibridació d’una escriptura de l’ara i aquí) i la complexitat perceptiva (com llegim, amb què ho fem, etc.). El seminari “Paraules pixelades. La literatura en l’era digital” proposa una discussió amb alguns dels autors que presenten les seves obres a l’exposició. Els autors parlaran sobre la seva experiència creativa i les possibilitats de la literatura en l’entorn digital. També participaran en el seminari estudiosos de diferents països que analitzaran algunes obres i ens explicaran com és la literatura digital que es fa a Europa, als Estats Units o a Amèrica Llatina així com la que es fa en llengua àrab.
 
07/04/2016 a les 19 hores Sala d’Actes d'Arts Santa Mònica
 
Trobada-Conferència amb l’autor de “Intermínims de navegació poètica” i “Intertarot de Marsella”, Ramon Dachs.
 
“Intermínims de navegació” de Ramon Dachs és el primer poemari hipertextual que va aparèixer a la xarxa espanyola i juntament amb “Intertarot de Marsella” són obres nascudes analògiques que representen la voluntat de fer sortir les paraules, els poemes, del llibre, i de portar-les a un altre espai.
Llegit 702 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar