header

Dilluns, 07 març 2016 15:35

Trobada amb María Mencía, autora de "Gateway to the World: Data Visualisation Poetics"

Publicat per 

El proper 17 de març, l'artista multimèdia María Mencía visitarà l'Arts Santa Mònica per parlar de la seva obra Gateway to the World: Data Visualisation Poetics", que forma part de l'exposició "Paraules Pixelades" que es pot visitar al Santa Mònica fins el 10 d'abril. L'obra és una exploració de la poètica a través de la visualització de dades. "Gateway to the world" fa servir la base de dades marítima per visualitzar les rutes dels vaixells que arriben des de i cap al port de Barcelona. A mesura que els vaixells es mouen, actuen com a eines d’escriptura per revelar una cadena de text creant formes cal·ligràfiques de la informació extreta de les entrades  a la Viquipèdia sobre el nom dels vaixells. Segons l’autora és amb projectes com aquest que la literatura electrònica serveix de mitjà per explorar les dades obertes (open data) com a material cultural. La sessió tindrà lloc a les 19 hores a la Sala d'Actes de l'Arts Santa Mònica. L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

Aquesta sessió forma part de les activitats complementàries de l'exposició "Paraules pixelades: La literatura en l'era digital". La resta d'activitats relacionades amb l'exposició previstes són les següents:

 

01/04/2016 tot el dia Sala d’Actes d'Arts Santa Mònica
 
Seminari Internacional “Paraules Pixelades. La literatura en l’era digital”
 
Seminari en relació amb l’exposició “Paraules pixelades” que es pot visitar a l’Arts Santa Mònica del 28 de gener al 10 d’abril de 2016. Amb artistes i estudiosos de Bèlgica, Canada, Colòmbia, Espanya, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Mèxic, Regne Unit i Veneçuela La literatura digital és una forma de creació tecnolò- gica literària que ja compta amb una nodrida tradició, l’especificitat de la qual es pot explicar partint de la base dels diversos elements de complexitat que presenta: la complexitat física (què és i com és), la complexitat autorial (qui la fa, el programador, la màquina...), la complexitat receptiva (les lògiques de lectura que l’entorn digital i els diversos formats utilitzats pels creadors determinen), la complexitat tipològica (la varietat i la confusió de gèneres, la hibridació d’una escriptura de l’ara i aquí) i la complexitat perceptiva (com llegim, amb què ho fem, etc.). El seminari “Paraules pixelades. La literatura en l’era digital” proposa una discussió amb alguns dels autors que presenten les seves obres a l’exposició. Els autors parlaran sobre la seva experiència creativa i les possibilitats de la literatura en l’entorn digital. També participaran en el seminari estudiosos de diferents països que analitzaran algunes obres i ens explicaran com és la literatura digital que es fa a Europa, als Estats Units o a Amèrica Llatina així com la que es fa en llengua àrab.
 
07/04/2016 a les 19 hores Sala d’Actes d'Arts Santa Mònica
 
Trobada-Conferència amb l’autor de “Intermínims de navegació poètica” i “Intertarot de Marsella”, Ramon Dachs.
 
“Intermínims de navegació” de Ramon Dachs és el primer poemari hipertextual que va aparèixer a la xarxa espanyola i juntament amb “Intertarot de Marsella” són obres nascudes analògiques que representen la voluntat de fer sortir les paraules, els poemes, del llibre, i de portar-les a un altre espai.
Llegit 682 vegades Darrera modificació el Dimarts, 05 abril 2016 09:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar