header

Dimecres, 27 abril 2016 09:56

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica. Dolors Miquel presentada per Francesc Gelonch

Publicat per 

Dilluns 9 de maig, a les 19h, el Claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona) acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Arts Santa Mònica, amb la col·laboració de Núvol, Diari ARA, PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió la poeta convidada és Dolors Miquel. La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’escriptor, traductor i artista interdisciplinari Francesc Gelonch, que diu de la poeta:

“Dolors Miquel és una canonada d’aigua fresca que irriga el terrer pedregós de la poesia catalana. D’ençà sobretot del Llibre dels homes (1998), d’una mordacitat insuperable, no ha parat de créixer en lectors i enlairaments, despertant una gamma d’entusiasmes que tenen la virtut de no haver passat mai per les duanes reglamentàries, sempre abocada a fer una poesia aferrissadament autèntica i contemporània. Miquel es mulla, no sap escriure sense mullar-se, que vol dir que escriu de veritat, que no es queda gens en el fer veure”.

Els versos de Dolors Miquel corroboren aquesta definició de Francesc Gelonch:

(...)

"Milito

a les escorrialles de les ideologies

El meu sistema no té sistema. M’unifico en la dispersió.

No puc adorar cap home.

No crec en ídols. No crec en Déus.

La perfecció m’assembla imperfecta.

La paradoxa abominable”.

(...)

“Europa és un fetus de vaca boja,

ens anem contaminant d’economia”

 

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Llegit 1500 vegades Darrera modificació el Divendres, 13 maig 2016 14:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar