header

Dimecres, 01 juny 2016 15:22

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica. Kikí Dimulà presentada per Joaquim Gestí

Publicat per 

Dilluns 13 de juny, a les 19h, el Claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona) acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Arts Santa Mònica, amb la col·laboració de Núvol, Diari ARA, PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió la sessió va dedicada a la poesia de la poeta grega Kikí Dimulà. L'acte comptarà amb la participació de la filòloga i traductora Montserrat Franquesa, de la professora de grec de la EOI i coneixedora de la poesia de Dimulà, Kleri Skandami i la presentació del filòleg i traductor Joaquim Gestí, que diu de la poeta:

“En una tradició literària on els poetes han estat sempre reverenciats gairebé com a déus intocables, Kikí Dimulà és una criatura normal –treballadora del Banc Nacional de Grècia durant 25 anys- terrenal i accessible”.  Curiosament Gestí fa servir unes paraules de Dolors Miquel, la poeta convidada a la sessió de Dilluns de Poesia del mes de maig, per reafirmar aquesta idea: Diu Miquel: “és potser per aquesta vida tan anodina en aparença que la seva poesia, de vegades crua o tètrica, però sempre dotada d’una gran tendresa i compassió, sent inclinació per les coses senzilles, per tot allò humil i diari, en definitiva per tot allò que composa la vida de l’home corrent. A partir d’aquest material [...] Dimulà  aconsegueix donar als seus versos una càrrega que colpeja en allò més íntim”.

Us avancem un petit tast de la poesia de Kikí Dimulà:

 EN FALLIDA

Ara gairebé estic sense feina.

 

De més jove

manufacturava sobretot queixes.

Però també reunia

situacions de segona mà

que transformava fàcilment

en excentricitats i vehemències

Feina rutinària.

M’anava força bé.

 

Ara em dedico a foteses.

Tot just per viure:

pujo al meu temps a l’atur

i executo petits recorreguts

per evocar una mica

les feines moderades

de la meva joventut.

D’En absència, 1958

 

 

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica, obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Llegit 1104 vegades Darrera modificació el Dijous, 30 juny 2016 13:54

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar