header

Dilluns, 27 juny 2016 11:36

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica. Rosa Fabregat presentada per Francesc Parcerisas

Publicat per 

Dilluns, 4 de juliol, a les 19h, el Claustre de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona) acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Arts Santa Mònica, amb la col·laboració de Núvol, Diari ARA, PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió la poeta convidada és Rosa Fabregat. La presentació de l’acte anirà a càrrec del poeta, traductor i crític literari Francesc Parcerisas, que diu de la poeta:

“L’ambició comunicativa de la poesia de Rosa Fabregat és també fruit tant d’una època com d’una necessitat interior. Si en alguns moments pot ser de combat, sempre és de reflexió entenimentada i d’expressivitat clara i continguda: la poesia, sembla dir-nos, ha de poder acompanyar el lector, ha de poder acomboiar-lo en la seva visió del món, ajudar-lo i conscienciar-lo, enriquir-lo. Però, al mateix temps, la poesia de Rosa Fabregat, com la part més substancial de la poesia escrita per dones, ha aconseguit obrir els motlles encarcarats de la lírica suposadament intel·lectual i academicista per donar entrada a tot un ventall d’experiències, emocions i horitzons imaginatius, renovadors, punyents i aferrissadament arrapats a l’experiència quotidiana”.

CAMINEM

        Caminem

per aquest camí seré de la tarda

llarga i sense pressa.

El matí és lluny,

és a la nostra esquena.

        Caminem       

       cap a la cendra

pel receret de la tarda

     cap a la nit.

Les nostres veus s’endinsaran

en el temps. El nostre camí vell

s’enfonsarà en la terra.

     No ens sentirem estranys,

     ni sols, ni buits, ni lluny.

Tu encara m’escoltaràs somrient. 

La teva veu tindrà per mi encara

matisos de tendresa.

      No ens sentirem estranys,

      ni sols, ni buits, ni lluny.

D’Estelles (Pròleg de Carme Riera)

 

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica, obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Rosa Fabregat al Qui és Qui

Francesc Parcerisas al Qui és Qui

Llegit 1393 vegades Darrera modificació el Dimarts, 13 setembre 2016 15:02

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar