header

Dimarts, 25 abril 2017 14:24

Martine Audet i Paul Bélanger obren els Dilluns de poesia 2017

Publicat per 

Dimarts, 2 de maig, a les 19h, la sala d’actes de l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, de Barcelona) acull una nova sessió del cicle "Dilluns de Poesia", organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Arts Santa Mònica. En aquesta ocasió la sessió està dedicada als poetes Martine Audet i Paul Bélanger. La presentació de l’acte anirà a càrrec del poeta i editor català Antoni Clapés.

Us avancem un petit tast de la poesia d’aquests dos poetes:

L’aire fendit obscureix / En les seves llengües // Les coses que callem // Les cremes en passar / Com el foc // Com unes fulles / Amb un altre esgrogueïment

Martine Audet

Seré jo aquesta vida / que no dura pas aquesta vida / dura // perdoneu aquesta veu / arrancada a l’ordinari / de les estacions // per un sil·labari // sense metafísica // fora de  

Paul Bélanger

Sobre aquests poemes, Antoni Clapés diu el següent:

Paul Bélanger escriu una poesia de caire descriptiu, per bé que a les antípodes de l’entotsolament de la poesia dita de l’experiència, amb un discurs “errant, múltiple, bigarrat, que s’escapa de les categories, sense renunciar ni a la forma ni a la intenció”.

Martine Audet, que pertany a una generació posterior a la de Bélanger, tracta d’explorar les conseqüències de viure entre la melangia i el desordre del sentiment, i es pregunta amb els seus versos com pertànyer al món, com sobreviure al desarrelament, com restar lúcid, viu, davant el no-res. Com habitar en una poesia que malda per esquivar la mentida.

El cicle "Dilluns de poesia" a l’Arts Santa Mònica, obre un espai públic per donar a conèixer, amb regularitat al llarg de l’any, les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Martine Audet

Paul Bélanger

antoniclapes.com

La programació d'enguany preveu a més els següents actes:

  • Dilluns 19 de juny: Margarita Ballester. Presentada Fina Salord
  • Dilluns 25 de setembre: Jordi Pàmias. Presentat per Lluís Calvo
  • Dilluns 23 d’octubre: Carles Camps Mundó. Presentat per Josep M. Fulquet
  • Dilluns 27 de novembre: Anna Montero. Presentada per M. Josep Escrivà
  • Dilluns 18 de desembre: Antoni Canu. Presentat per Pere Mayans
Llegit 221 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 maig 2017 09:57

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar