header

Dilluns, 04 setembre 2017 13:55

Jordi Pàmias, presentat per Lluís Calvo a Dilluns de poesia

Publicat per 

Jordi Pàmias serà presentat per Lluís Calvo en una nova sessió de Dilluns de poesia. El pròxim 18 de setembre a les set de la tarda els podrem veure a l'Arts Santa Mònica. 

Jordi Pàmias va néixer a Guissona l’any 1938. Va estudiar Filologia Romànica a Barcelona, on va entrar en contacte amb personalitats com Antoni Badia i Margarit i José Manuel Blecua. La seva vida laboral ha estat molt vinculada a la docència, ja que sempre ha exercit com a professor d’institut. Ha guanyat importants premis entre els quals el Premi Joan Salvat-Papasseit l’any 1969, el Premi Màrius Torres l'any 1974 i el premi Carles Riba l'any 1979. També ha guanyat el Vila de Martorell, els Jocs Florals de Barcelona, el Vicent Andrés Estellés-premis Octubre, el Ciutat de Palma, el Miquel de Palol i el Benvingut Oliver de Narrativa. Igualment ha guanyat el Cavall Verd-Josep M. Llompart, el Crítica Catalana de poesia i el Crítica Serra d’Or. L’any 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi. I enguany ha estat guardonat amb el premi Jaume Fuster. La seva obra poètica completa ha estat publicada per Pagès editors. 

Lluís Calvo que en Pàmias "el vers presenta la contenció del sentiment i de la forma. En la seva poesia el sentiment es mostra com una besllum o bé, altrament, és insinuat amb una delicadesa excepcional". "Contenció és un mot important en la poesia de Pàmias", afegeixi i diu del poeta que "Pàmias ha enfocat la seva tasca cap al seu entorn més proper, sense necessitat de bastir edificis quimèrics ni arquitectures lingüístiques allunyades del viure immediat. La comarca de la Segarra i la casa de Guissona són dos eixos de gran importància en l’autor".

Llegit 304 vegades Darrera modificació el Dimarts, 24 octubre 2017 10:12

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar