header

Dilluns, 23 juny 2014 00:00

Dilluns de poesia a l’Arts Santa Mònica

Publicat per 

Arts Santa Mònica, juntament amb Cafè Central i la Institució de les Lletres Catalanes, celebraran una sessió de recital poètic i debat amb la participació de destacats poetes de la literatura catalana i internacional.

El cicle tindrà lloc un dilluns de cada mes, fins a desembre de 2014. Les cites són a les 19h i totes les sessions es faran al Claustre de l'Arts Santa Mònica, amb entrada lliure i aforament limitat.

El nou cicle "Dilluns de poesia a Arts Santa Mònica" vol obrir un espai públic per donar a conèixer al llarg de l'any les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. En cada sessió es presentarà l'obra d'un poeta que llegirà personalment la seva obra en la seva llengua original i serà presentat per un crític, estudiós o traductor de referència. A partir d'aquestes sessions es crearà un arxiu audiovisual de poesia contemporània que inclourà tots els poetes convidats.

El cicle s'iniciarà dilluns 30 de juny amb Les paraules, és a dir, la vida, a càrrec de Montserrat Abelló presentada per Lluïsa Julià. Durant la sessió es llegiran poemes dels llibres Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002 i El fred íntim del silenci. El recital antològic consta de cinc blocs temàtics que la poesia de Montserrat Abelló ha desenvolupat al llarg de la seva obra. Es tracta de poemes dedicats a la paraula, poemes de denúncia, als quals seguiran la selecció de poemes d'amor, sobre el cos i una representació de les seves traduccions d'entre altres: Anne Sexton, Syvia Plath i Adrienne Rich.

Montserrat Abelló

Nascuda a Tarragona el 1918, Montserrat Abelló estudia Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona però el 1939 emprèn l'exili cap a Anglaterra i, després a Xile on coneix el seu marit i hi neixen els seus tres fills, el tercer afectat amb síndrome de Down. Aquest impacte la porten a una imperiosa necessitat d'escriure des de la seva experiència de dona. És, però, ja de retorn a Catalunya que publica el seu primer llibre, Vida diària (1963), prologat per Joan Oliver, amb qui s'havia relacionat a Xile. Aviat es posa en contacte amb el moviment feminista i inicia la seva tasca traductora. Des dels anys 90 ha publicat més de 10 reculls de poemes i ha donat a conèixer l'obra de Silvia Plath, Anne Sexton entre altres poetes de parla anglesa. La seva obra s'ha convertit en un referent de la poesia contemporània en llengua catalana.

Lluïsa Julià

És assagista i crítica literària. Són de referència els seus estudis sobre la genealogia literària de les escriptores i la seva obra. També promociona la cultura des de distintes entitats i forma part del Consell de redacció de Serra d'Or i de diversos premis. El 1994 coincideix amb Montserrat Abelló en la fundació del Comitè d'Escriptores del PEN català des d'on van desenvolupar una intensa activitat literària.

Llegit 6845 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 setembre 2014 10:45

Mitjà

"Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica" amb Montserrat Abelló Arts Santa Mònica

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar