header

Dimarts, 25 novembre 2014 00:00

Un dia amb ... Núria Perpinyà

Publicat per 

Dissabte 13 de desembre l’escriptora Núria Perpinyà serà la protagonista del cicle "Un dia amb..." organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Arts Santa Mònica. La trobada, d'11 a 14h a la sala d'actes de l’Arts Santa Mònica (Les Rambles, 7, de Barcelona), serà moderada per Isabel Olesti.

El cicle de trobades permet als lectors conversar i conèixer de prop els mecanismes i interessos que impulsen els autors a l'escriptura, la seva manera d'entendre la literatura, els seus gustos i els seus referents.

L'entrada és lliure però hi ha aforament limitat amb inscripció al telèfon 93 567 11 10.

Dinar opcional amb l'autor convidat al Rita Rouge: 14 €

Núria Perpinyà  (Lleida, 25 de maig de 1961) és escriptora. El 1998 publica la seva primera novel·la, Un bon error, en què ja es manifesta la complexitat i l'elaboració que caracteritzaran la resta de les seves novel·les. A Una casa per compondre (2001) s'inventa un nou gènere a cavall del conte i la novel·la. Mistana (2005), molt més fantàstica, rep el Premi de la Crítica de narrativa catalana. També Els privilegiats (2007) representa una aposta per la renovació dels gèneres literaris amb una novel·la teatral. L'any 2013 apareix Al vertigen, una novel·la d'amor entre alpinistes que s'instal·la en la vessant més obscura del romanticisme.

El 2010 s'estrena la seva primera obra de teatre, Els Cal·lígrafs.

Entre els treballs més acadèmics de Perpinyà destaquen els seus estudis sobre el poeta dels anys seixanta Gabriel Ferrater. El 2008 publica Les criptes de la crítica. Vint lectures de l'Odissea. El 2010, rep el Premio Internacional de Ensayo Siglo XXI de Mèxic per la seva obra Més que una màquina. Es tracta d'un assaig sobre educació, que s'estén des de la Il·lustració fins als nostres dies, on s'oposen els mestratges creatius als rutinaris.

Nuria Perpinyà al Qui és Qui

Llegit 2789 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 desembre 2014 10:10

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar