header

Divendres, 28 març 2014 10:52

Lletres, al camp! 2014

Publicat per 

"Lletres, al camp!" 2014.

El primer cap de setmana del mes de maig, coincidint amb el partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Getafe, el dream team de les lletres catalanes, onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris, va ser rebut pel president de l'entitat barcelonista, Jordi Bartomeu, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

El grup d'autors i autores va ser convidat a veure el partit des de la Llotja d'honor de l'estadi i van obsequiar al president Bartomeu amb un exemplar dedicat de la seva obra.

Paral·lelament a les guixetes del Camp Nou es van distribuir, durant tot el mes d'abril, més de 20.000 punts de llibre editats especialment per a l'ocasió i que aplegaven frases d'aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el barça i la literatura.

L'equip de "Lletres, al camp!" 2014

 1. Genís Sinca. Manresa, 1970. Periodista i escriptor. Premi Josep Pla per Una família exemplar.
 2. Agustí Pons. Barcelona, 1947. Periodista i escriptor. Premi Cadaqués a Quima Jaume, en reconeixement a la trajectòria literària.
 3. Isabel-Clara Simó. Alcoi, 1943. Periodista i escriptora. Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana de l'AELC, que premia tota una trajectòria.
 4. Lolita Bosch. Catalunya - Mèxic. Escriptora i defensora dels drets humans. Premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya per El nen que volia matar.
 5. Manel Ollé. Barcelona, 1962. Sinòleg i escriptor. Premi de poesia Gabriel Ferrater per Bratislava o Bucarest.
 6. Care Santos. Mataró, 1970. Autora de novel·les, contes, teatre i llibres per a infants i joves. Premi Ramon Llull per Desig de xocolata.
 7. Marc Romera. Barcelona, 1966. Professor de literatura, editor, poeta i narrador. Premi Carles Riba per La Nosa.
 8. Josep M. Benet i Jornet. Barcelona, 1940. Dramaturg i guionista. Llicenciat en Filologia Romànica. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.
 9. Vicenç Pagès Jordà. Figueres, 1963. Escriptor. Premi Sant Jordi per Dies de Frontera.
 10. Margarida Aritzeta. Valls, 1953. Llicenciada en Història Moderna, Doctora en Filologia Catalana, professora a la URV i escriptora. Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil per La nit de la papallona.
 11. Iolanda Batallé. Barcelona, 1971. Llicenciada en Filologia anglesa i escriptora. Premi Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.

Lletres al Camp web

Celebrem l'Any Vinyoli

Logo 2L'edició del 2014 de "Lletres, al camp!" coincideix amb la commemoració de l'Any Vinyoli, el centenari del seu naixement i el trentè aniversari de la seva mort. Per tal d'honorar la seva memòria i difondre'n l'obra i el llegat, el Departament de Cultura, mitjançant la Institució de les Lletres Catalanes, promou l'Any Vinyoli amb un caràcter cultural, cívic i participatiu.

Els objectius generals de l'Any Vinyoli són difondre l'obra i la figura de Joan Vinyoli arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana i impulsar la relectura i l'actualització de la seva obra i el seu llegat, mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l'ensenyament, així com els mitjans de comunicació.

Llegit 5476 vegades Darrera modificació el Dimarts, 02 setembre 2014 11:34

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar