header

Divendres, 28 març 2014 11:51

Edicions anteriors de "Lletres, al camp!"

Publicat per 

Primers anys: 2005 - 2006

Els anys 2005 i 2006 la Institució de les Lletres Catalanes va convidar a onze escriptors a escriure un text especialment per a l'ocasió. Els onze petits relats van ser impresos en un opuscle que es va distribuir massivament a l'estadi durant la jornada de Lliga més pròxima al 23 d'abril.

Un canvi de rumb: l'any 2007

Material de difusió de "Lletres, al camp!"Aquell va ser un any de transició degut al relleu en la direcció de la Institució i a canvis també en la Fundació. Això va endarrerir la preparació de l'acció de manera que no va ser possible encarregar textos. Es va proposar que, en aquesta ocasió, integressin l'equip autors que havien estat reconeguts els mesos anteriors amb premis a les millors obres publicades. Es va editar un opuscle similar als dels dos primers anys que reproduïa un breu fragment de les obres premiades. El dia del partit pròxim a Sant Jordi, els autors van poder veure'l des de la Llotja i van ser rebuts pel president.

La consolidació: 2008 - 2012

A partir del 2008 es va proposar un punt de trobada entre l'experiència dels primers anys i la de l'anterior: els autors, seleccionats entre els reconeguts durant l'any pels premis de la crítica, van escriure un text presentant-se expressament per a l'ocasió. L'acció va suposar, a més, el principal tret de sortida del Pla de Foment de la Lectura que va impulsar el Departament de Cultura.

Material de difusió de "Lletres, al camp!"El 2010 es va substituir l'opuscle per un joc d'11 postals, cada una d'elles dedicada a un dels escriptors seleccionats, que es van repartir a l'estadi. Aquest cop, els escriptors van crear una frase concisa que relacionava el món de l'esport, el futbol, el barça, amb la lectura i els llibres.

Els anys 2011, 2012 i 2013 es va editar una col·lecció d'onze punts de llibre editats especialment per a l'ocasió. Els punts recullen frases curtes dels onze autors convidats a "Lletres, al camp!" que tracten temes al voltant del món del futbol, el Barça i la literatura. Els punts es distribueixen durant el mes d'abril a les guixetes i a l'estadi en dia de partit i es van convertir en un element exclusiu i un bon reclam per a col·leccionistes i mitòmans.

Punts de llibre amb les frases dels autors

Paral·lelament, cada any el president del FC Barcelona ha rebut, a la llotja de l'estadi, el grup d'escriptors i escriptores, acompanyats pel conseller de Cultura i la persona al capdavant de la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes.

Llegit 4304 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 abril 2014 09:51

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar