header

Divendres, 28 març 2014 14:54

La Institució de les Lletres Catalanes participa en l'“Epicentre Pitarra”

Publicat per 

 

  • En estreta col·laboració amb el TNC s’han organitzat diferents accions per recordar el dramaturg i empresari teatral Frederic Soler Serafí Pitarra i la seva tasca de consolidació de la tradició dramàtica catalana.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Teatre Nacional de Catalunya han establert un marc de col·laboració conjunt que té per objectiu impulsar la figura i la relectura de clàssic de la dramatúrgia catalana que s'enceta amb l'obra d'un dels clàssics més importants de la literatura catalana que també és el "pare del teatre català modern": Serafí Pitarra.

L'"Epicentre Pitarra", va ser presentat l'1 de març davant de l'estàtua de Pitarra a La Rambla de Barcelona.

Presentació d'Epicentre PitarraPresentació d'Epicentre Pitarra

Avui conjuntament amb la ITNC Jove Companyia, nascuda de la complicitat entre el TNC i l'Institut del Teatre i formada per una selecció d'alumnes recentment graduats, s'ha presentat també en roda de premsa l'exposició Pitarra 1864 – 1866. L'acte, que ha tingut lloc al mateix vestíbul principal del TNC, ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el director del Tnc, Xavier Albertí i el director general de l'Institut del Teatre, Jordi Font.

Les principals línies d'actuació de l'"Epicentre Pitarra" són:

  • Edició dels Singlots poètics, de Serafí Pitarra. Gràcies al suport econòmic de la Institució de les Lletres Catalanes Arola Editors i el TNC han pogut editar aquest volum que aplega el teatre complet de Pitarra, una obra que ofereix una vigència fascinant. Aquesta nova edició permetrà disposar d'una eina moderna de consulta i de relectura que fa caure les barreres entre el gran atractiu d'aquests textos i l'interès dels lectors contemporanis.
  • Exposició Pitarra 1864 – 1866. La mostra ha estat produïda conjuntament per la ILC i el TNC. Es podrà veure al vestíbul principal del TNC del 28 de març al 22 de juny de 2014. Posteriorment la mostra es convertirà en un format de roll-up i la ILC en coordinarà les itineràncies arreu del territori.

Exposició Pitarra 1864 - 1866

  • Gira de l'espectacle El Cantador. La ILC també col·labora econòmicament en la possibilitat que l'espectacle d'El Cantador es pugui representar en diferents espais culturals d'arreu del territori. Les representacions confirmades són:

 

23 i 24 de maig – Tarragona, Teatre Tarragona 
6 de juny - Vilanova i la Geltrú. Foment Vilanoví (C/Santa Madrona, 1)
10 de juny - Badalona. Espai Betúlia
14 de juny - Igualada. Pati de la Igualadina Cotonera (C/ Joan Abad, 1)

 

  • Col·loqui entorn de l'espectacle SAFARI Pitarra. Divendres 6 de juny de 2014, després de la representació de la funció de SAFARI Pitarra, Laura Borràs, Jordi Oriol i Josep Pedrals protagonitzaran aquest col·loqui a la Sala Tallers del TNC.
Llegit 5344 vegades Darrera modificació el Divendres, 18 juliol 2014 12:21

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar