header

Dijous, 21 abril 2016 14:14

Dos trens dels Ferrocarrils de la Generalitat seran batejats amb els noms de Caterina Albert i Joaquim Carbó

Publicat per 

El proper 23 d'abril, diada de Sant Jordi, el consellers de Cultura, Santi Vila, i el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyats de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, batejaran dos trens dels Ferrocarrils de la Generalitat amb el nom dels escriptors Caterina Albert / Víctor Català i Joaquim Carbó.

Aquesta acció forma part del programa Lletres als ferrocarrils de la Institució de les Lletres Catalanes, que té l'objectiu d'homenatjar la figura de grans escriptors catalans i de difondre la seva obra, i que queda inscrit en la setmana de Sant Jordi dels Ferrocarrils de la Generalitat, Paraules entre vies 2016

La tria d'aquests dos autors s'ha fet tenint en compte que el 2016 es commemora el 50è aniversari de la mort de Caterina Albert i de la publicació d'un dels llibres més emblemàtics i reeditats de la literatura juvenil catalana, La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó.

A més d'una inscripció amb el nom d'aquests autors als laterals dels vagons del seu tren respectiu, a les parets interiors s'hi instal·laran, de forma definitiva, petits plafons amb un breu text de cadascun d'ells. Durant tota la Diada de Sant Jordi també es distribuiran, a les andanes i taquilles de les principals estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, postals amb frases de tots dos autors.

L'acte, que comptarà amb la presència de Joaquim Carbó, s'inclou en el programa Paraules entre vies, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya organitza cada any durant la setmana de Sant Jordi.


23/04 11:10h – Via 5 - Andanes de l'estació de Plaça Catalunya de Barcelona de Ferrocarrils de la Generalitat

Llegit 1075 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 abril 2016 14:32

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar