header

Dilluns, 25 abril 2016 13:56

JA CIRCULEN ELS TRENS DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT BATEJATS AMB ELS NOMS DE CATERINA ALBERT I JOAQUIM CARBÓ

Publicat per 

El passat 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, els consellers de Cultura i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i Josep Rull, acompanyats del president d'FGC, de la directora de la ILC, Laura Borràs, van batejar dos trens amb els noms de Caterina Albert i Joaquim Carbó, que també va assistir a l'acte i va adreçar unes paraules d'agraïment al públic assistent.

La tria d'aquests dos autors es va fer tenint en compte que el 2016 es commemora el 50è aniversari de la mort de Caterina Albert i de la publicació d'un dels llibres més emblemàtics i reeditats de la literatura juvenil catalana, La casa sota la sorra, que en aquests moments va per la seva edició número 85, i de la qual l'editorial Estrella Polar prepara una edició especial commemorativa en uns mesos.

A més d'una inscripció amb el nom d'aquests autors als laterals dels vagons del seu tren respectiu, a les parets interiors s'hi van col·locar, de forma definitiva, uns plafons adhesius amb un breu text cadascun d'ells.

El programa Lletres als Ferrocarrils de la Institució de les Lletres Catalanes queda inscrit durant la setmana de Sant Jordi en les activitats relacionades que, sota el nom de Paraules entre vies, organitza cada els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'homenatjar la figura de grans escriptors catalans i de difondre la seva obra. D'aquesta manera, els de Joaquim Carbó i Caterina Albert s'afegeixen a la llista d'altres personalitats literàries catalanes que tenen un tren dedicat, com ara Maria Aurèlia Capmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres.

 

Llegit 969 vegades Darrera modificació el Dimarts, 14 juny 2016 12:09

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar