header

Dijous, 20 abril 2017 14:02

DOS TRENS DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT DURAN ELS NOMS DE PRUDENCI I AURORA BERTRANA I DE JOSEP PALAU I FABRE

Publicat per 

El proper 23 d’abril, diada de Sant Jordi, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, batejaran dos trens dels Ferrocarrils de la Generalitat amb el nom dels escriptors Prudenci i Aurora Bertrana i Josep Palau i Fabre.

Aquesta acció forma part del programa Lletres als ferrocarrils de la Institució de les Lletres Catalanes, que té l’objectiu d’homenatjar la figura de grans escriptors catalans i de difondre la seva obra, i que s’inscriu en la setmana d’activitats de Sant Jordi que organitza cada any Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La tria d’aquests tres autors s’ha fet tenint en compte que enguany es commemora el 150è, 125è i el centenari del naixement de Prudenci Bertrana, Aurora Bertrana i Josep Palau i Fabre, respectivament.

A més d’una inscripció amb el nom d’aquests autors als laterals dels vagons del seus trens respectius, a les parets interiors s’hi instal·laran, de forma definitiva, petits plafons amb un breu text de cadascun d’ells.

Durant tota la Diada de Sant Jordi també es distribuiran, a les andanes i taquilles de les principals estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, postals literàries sobre els trens i els viatges que, amb aquest motiu, han editat la Institució de les Lletres Catalanes conjuntament amb FGC.

L’acte, comptarà també amb la presència d’Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat, i de Manel Guerrero, comissari de l’Any Palau, i Tomàs Nofre, membre del patronat de la seva fundació.

23/04 11:00h – Andanes de l’estació de Plaça Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat 

Llegit 178 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 maig 2017 10:00

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar