header

Dimarts, 20 octubre 2015 13:23

Lletres en Viu. Blanca Busquets a Gandesa

Publicat per 

La Biblioteca Municipal de Gandesa compta amb dos bibliotecaris que intenten donar tanta vida com poden als llibres que gestionen. Són la Cinta i el Paco. Ells han tirat endavant el club de lectura que coordina en Joan Antonio. Els clubs de lectura es poden fer de moltes maneres, i n'hi ha de més o menys complets. Aquest ho és en tots els sentits: en el sentit de l'atenció a les persones -perquè, a més de l'amabilitat amb que es rep l'escriptor, es parla de llibres amb pastes i amb vi de Gandesa i això alegra la vetllada!-, i en el sentit de l'atenció als llibres, perquè en Joan s'ho treballa d'allò més. Així, quan hi vaig arribar, a quarts de set de la tarda, el primer que hi va haver va ser una presentació audiovisual referent al meu llibre, Paraules a mitges, i a mi mateixa i al meu web. Tot acompanyat d'una copeta, ja d'entrada.

Després vam començar la tertúlia. Com que la trama gira al voltant del 23F del 1981, vam parlar molt d'aquesta data. Hi havia algú que era massa jove per haver-la viscut amb plena consciència, però en general tothom tenia històries per explicar,tant o més interessants que les dels personatges del meu llibre que, fos com fos, va semblar que tocaven de debò els sentiments dels lectors de Gandesa, que els removien alguna cosa per dins, la qual cosa és, al capdavall, l'objectiu dels que escrivim, el que ens fa sentir que fem alguna cosa de profit, almenys a mi personalment.

El grup, de la mida justa, compacte, estava atent i seguia la guia que els havia preparat en Joan per anar tractant els diferents aspectes de la lectura, des de la temàtica fins a l'estil o al missatge que destil·la cadascuna de les quatre històries que s'entrellacen a Paraules a mitges. Amb foto final i tot. Tot un plaer. Per tornar cap a casa amb un somriure.

Blanca Busquets

blancabusquets gandesa 2015 foto2

Llegit 944 vegades Darrera modificació el Dimecres, 21 octubre 2015 11:22

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera