Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 14 març 2016 11:00

Blanca Busquets al club de lectura d'Esporles

Publicat per 

Vaig haver de reorganitzar horaris de feina per poder anar al club de lectura d'Esporles, a Mallorca, però ho vaig fer encantada. Era la primera vegada que travessava un tros de mar per un club de lectura i estava segura que valdria la pena. No em vaig equivocar. Per començar, la bibliotecària d'Esporles, l'Olga Terrassa, és una dona amb una empenta de les que també travessen mars. Ho va fer tot: em va venir a buscar i em va retornar a l'aeroport, em va instal·lar a l'hostal, va preparar la sala, va atendre tothom, em va presentar tothom, va encarregar-se que el club anés com una seda... El club, per cert, el moderava N'Eulari (espero haver-ho dit bé), una altra dona que valia un imperi, que va llançar-se a fer quatre pinzellades de la meva vida, i va resultar que en sabia més ella que jo. Gràcies al seu bon fer i al de l'Olga, va ser per a mi un club amè, divertit, interessant... del tot especial. La sala era plena de gom a gom, no puc calcular quanta gent hi havia, però trenta persones, segur. Potser quaranta. Havia vingut també una representació de la biblioteca de Binissalem amb la seva bibliotecària, també amb cara d'empenta, al capdavant.

I després del club... sopar. Bé, ells en deien alguna cosa per picar. No anava ben bé així: en una altra sala hi havia tota mena de variacions de l'exquisida coca de trempó. En dic així perquè és l'única que conec, però la resta no es quedaven curtes. No sé exactament d'on havien sortit, però eren els membres del club els que les havien fet. Artistes de la cuina. També hi havia unes postres de pa de pessic amb sobrassada que era per llepar-se'n els dits. I vi, i cava... Sí, ja sé que això no és estrictament literari, però ja us asseguro jo que afegeix valor a les lletres.

Vaig sortir-ne amb ganes de tornar. Gràcies, Esporles, i gràcies Olga i companyia. Gràcies, també, Institució de les Lletres Catalanes: trobar-se amb lectors allà on sigui és essencial per a tots plegats, per a la llengua que compartim i per a la nostra literatura.

Blanca Busquets

blancabusquets esporles 2016 IMG

Llegit 647 vegades Darrera modificació el Dilluns, 14 març 2016 11:17
SOCIAL: 

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar