header

Divendres, 26 maig 2017 11:06

Lletres en Viu. Carme Riera. Sitges. Destacats

Publicat per 

El dia 3 de maig va tenir lloc al Club de Lectura Racó de la Calma  la lectura de la novel·la "Les darreres paraules" amb una convidada d’honor, l’autora, Carme Riera.

La moderadora del Club, l’Elena Cejas,  després de presentar a l'escriptora de la novel·la va incentivar al públic a donar la seva opinió , difícil tasca si pesem que l’autora estava davant.  Es van comentar els aspectes literaris del llibre com l'estructura, el tema, els personatges i els recursos literaris.

L’autora  va estar molt generosa donant moltes explicacions del procés creatiu i anècdotes històriques tant del personatge principal l’arxiduc Lluís Salvador, com de l'espai principal de la novel·la, Mallorca.

Es va comentar el recurs literari del manuscrit trobat, així com l'estructura situada una part al nostre al temps actual, 2013, i l'altra part al temps  manuscrit, 1915.  Molts assistents van comentar que la primera part els va ser molt més emocionant,  fet que  l’escriptora va comentar que era  la part més ficcionada.

A aquesta part, es va ressaltar el paper de les  Biblioteques i  la tasca d'analitzar la veracitat i datació dels manuscrits.

Carme Riera,  va explicar anècdotes del personatge principal, l’arxiduc Lluis Salvador,  com d’altre personatge latent en tota la novel·la, "Mallorca".

Al Club Racó de la Calma, Es va crear un clímax molt en consonància amb la definició de Santiago Rusiñol de Mallorca L’illa de la calma, i el plaer per la lectura  va ser un element conductor entre tots, va regnar.

La sessió va acabar amb algunes preguntes sobre els seus pròxims projectes i l'agraïment per l’assistència, Programa de LLetres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes,, el regidor de l'Ajuntament,  i el desig de llegir més obres de l’escriptora.

 

Club de Lectura Racó de la Calma

Sitges

Llegit 105 vegades Darrera modificació el Dilluns, 22 maig 2017 21:31

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera