header

Dijous, 25 maig 2017 20:54

Lletres en Viu. Pep Coll. Granollers. Destacats

Publicat per 

El 19 de maig, la sessió del club de lectura de Granollers va estar dinamitzada per la periodista vallesana Clara Martínez Clavell i hi van participar 25 lectors del llibre "Dos taüts negres i dos de blancs". 

La tertúlia va ser molt enriquidora, parlant i passant per molts temes suggerits per la lectura: els llocs i paisatges del lloc real dels fets novel·lats, el llenguatge utilitzat, la feina de ficcionar una realitat, la conveniència o no de mantenir els noms reals dels protagonistes o falsejar-los, la necessitat de documentar-se bé, la figura de Carles Sindreu com a persona que lliga la novel·la amb Granollers i el Vallès Oriental... 

En Pep Coll ens va parlar de com es perd el vocabulari, per exemple el rural, i com des de la literatura podem preservar els mots: escarar, xinar... També ens va dir que la manera de fer expressiva una història era escollint les paraules. 

Des d'aquí aprofitem per agrair de nou la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Programa de LLetres en Viu, per fer possible aquesta activitat a Granollers. 

 Anna Mas Danés 
 Coordinadora de foment de la lectura 
 Servei de cultura 
 Ajuntament de Granollers 

Llegit 76 vegades Darrera modificació el Dilluns, 29 maig 2017 10:14

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera