header

Diumenge, 30 abril 2017 16:43

LLETRES EN VIU. MARTÍ GIRONELL.SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER. Destacats

Publicat per 
 
 
Bon vespre a tothom, hola Martí:
 
Des del club de lectura volem agrair-vos la vostra presencia per celebrar amb nosaltres, el poble de Sta. Eulàlia de Riuprimer aquesta setmana cultural de Sant Jordi, que ja fa uns quants anys que celebrem. Agrair al Programa Lletres en Viu de la Institució de Les Lletres Catalanes el finançament d’aquest acte, i a l’Ajuntament, en especial al regidor de cultura Txevi Rovira, per col·laborar en l’organització.
 
El dia 30 de març el club de lectura vàrem tenir el plaer de comptar amb la presentació del llibre “Que es faci la llum”, escrit a la casa de la inspiració a Pasaia Donibane, amb una beca de l’Associació d’escriptors en llengua Basca, de l’autora, mare i dona vigatana M. Dolors Puig-Alsina, autora del llibre que vàrem llegir el més de gener “Cartes encadenades”, del que avui et regalem un exemplar dedicat de l’escriptora especialment per tu. Per demostrar que la nostra literatura es ven viva, amb autors com la M. Dolors novella, o com tu, amb una llarga trajectòria novel·lística com ho demostra l’acte que estem fent avui en el marc dels 10 anys de la publicació del “El pont del jueus” i del que la Coia Valls ( gran escriptora estimada per el nostre club de lectura) diu “llarga vida a tots els PONTS d’accés al coneixement i als escriptors que ho fan possible”.
 
El dia 27 d’abril de 2017 a 2/4 de 8 del vespre tal com estava programat, el nostre club de lectura vàrem gaudir de la visita d’en Martí Gironell, per comentar el llibre “ el del pont dels jueus “ . vam  començar parlant d’aquest, però durant les dues hores que va durà la xerrada vam acabar per parlar de tots els  seus llibres , la estona va passar molt ràpid, perquè en Martí s’explica tant i tant bé que no et dones compte que corre el rellotge. El l dissabte següent teníem programada la visita a Besalú amb en Martí i va ser allà a on vàrem entrar dins del llibre amb la lectura de trossos d’aquest en els llocs a on  transcorre la historia.

Pel que fa a l’acte del dia 27 hi van assistir unes 25 persones, 15 érem les del club de lectura i llavors varen venir unes 10 persones mes del nostre poble i algunes de la comarca d’osona. Com a representant de l’ajuntament hi havia el regidor de cultura que va portar el llibre del poble a on en Martí va poder fer dedicatòria per a tots els nostres vilatans.En acabar la xerrada en Martí amb molta paciència va estar una hora signant llibres.

Tot seguit adjunto comentaris de persones que van assistir a la xerrada i la visita.

 Imma Pujol (Manlleu)

Avui tocava club de lectura de "El pont dels jueus" d'en Martí Gironell. Ha estat molt i molt bé! Escoltar en Martí parlant de les seves obres és una passada; a punt per llegir "Once upon a time... Stories from Taletown". Gràcies Dolors Llorà Altarriba i a la gent de Santa Eulàlia per deixar-m'hi infiltrar. Dissabte més!

A vegades a la vida hi ha connexions fantàstiques i avui ha sigut una d'elles. Poder gaudir de la visita guiada per Besalú seguint la lectura del llibre "El pont dels jueus" a càrrec d'en Martí Gironell no té preu!!!! I si a més a més hi ajuntem escoltar i ballar la sardana "Ítram" d'en Xavi Piñol (que encara no s'ha estrenat) això és un luxe que no està a l'abast de tothom! Ens ho hem passat molt i molt i molt bé!!!! Gràcies Dolors Llorà Altarriba i a la gent del club de lectura de Santa Eulàlia de Riuprimer per voler-nos-hi!!!!

 Martí Gironell

A Santa Eulàlia de Riuprimer tenen un club de lectura excepcional! Ahir vam passar un vespre fantàstic fent-la petar a propòsit dels meus llibres començant per El pont dels jueus! Gràcies!!

 

Txevi Rovira Montells

Regidor Cultura Sta. Eulàlia Riuprimer

 
 
Llegit 103 vegades Darrera modificació el Divendres, 02 juny 2017 16:19

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera