header

Dijous, 08 juny 2017 13:39

LLETRES EN VIU. SÍLVIA MAYANS. BIBLIOTECA PÚBLICA DE FALSET. Destacats

Publicat per 

 

Com a cloenda de la setena temporada del Club de Lectura de la biblioteca de Falset, ahir ens va visitar l’escriptora ebrenca Sílvia Mayans, barcelonina establerta a Arnes, a la Terra Alta, escenari de la novel·la "Cap llàgrima sobre la tomba":
Corre l’any 1975. Elíades Bel, un barceloní amb arrels a les Terres de l’Ebre, ho deixa tot per anar a viure a Arnes, un poblet de la Terra Alta, amb l’esperança d’envoltar-se de pau i tranquil·litat. Per sort o per desgràcia, la seva vida es capgirarà i la trobada casual del cadàver del Severino Gil l’involucrarà en una trama d’insospitades connexions amb el passat.
L’Elíades haurà de treure l’entrellat d’un misteri que l’afecta personalment, movent-se entre Tortosa, Vall-de-roures i Gandesa. Sort que comptarà amb l’ajuda inestimable de la Susi i lo Margalló, els seus nous amics a la contrada, per poder deslliurar-se de la persecució d’un personatge misteriós i del tinent Estrada, així com d’un sèrie de malsons que el porten de corcoll.
Vàrem tenir el goig de xerrar amb ella sobre la vida als pobles, l’escriptura, els parlars dialectals i els premis literaris. La Sílvia ens va explicar com es va gestar la història de misteri, com es va documentar, i com a partir d’una rondalla va sorgir tota una novel·la negra. També ens va explicar que acaba de publicar Cendra, on continuen les aventures dels personatges de "Cap llàgrima sobre la tomba" i no descarta continuar amb la saga. Totes les lectores del Club han valorat molt bé el llibre, ha agradat molt i la conversa amb l’autora també.

Montse Bartolomé Rey
Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa

Llegit 86 vegades Darrera modificació el Diumenge, 18 juny 2017 18:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera