header

Divendres, 30 maig 2014 10:55

Lletres en Viu. Gisela Pou a la Biblioteca la Cooperativa de Malgrat de Mar

Publicat per 

LETRES EN VIU. Gisela Pou parla de El silenci de les vinyes a la Biblioteca la Cooperativa de Malgrat de Mar el 28 de maig del 2014

La Biblioteca la Cooperativa és un edifici que antigament havia estat un casal senyorial de la família Desclaper. Des de la seva remodelació, l'any 1998, funciona com a biblioteca pública de la ciutat. Pel que m'expliquen la Cinta Velilla, bibliotecària, i la Neus, conductora del club de lectura, el club ja fa deu anys que es va constituir i té una gran activitat.

La sala de lectura i estudi és al primer pis, i a la planta baixa hi ha una petita sala polivalent que és on fem la xerrada. M'esperen entre  quaranta i cinquanta persones -majoritàriament dones, com sempre. M'ha sorprés un club de lectura tan nombrós i tan puntual.

La Neus fa una breu presentació i a continuació els explico com va sorgir la novel·la, la importància del personatge central com a motor de la història, la  força de la terra, el marc ambiental de les vinyes, la dificultat de trobar la veu per explicar la història, la necessitat de les imatges com a mecanisme narratiu, la definició dels diferents personatges… I també com la meva formació com a guionista m'ha ajudat i m'ha entorpit en el procés creatiu…

La xerrada s'ha allargat i allargat, el públic era tan receptiu i estaven tan entusiasmats que tot plegat  ha estat molt fàcil.

Abans de començar, la Neus m'havia dit que a vegades els lectors  queden tallats per la presència de l'autor, de manera que he intentat llançar algunes preguntes que han ajudat a que ells en fessin de noves. Gairebé al final de l'acte, una senyora de primera fila, després d'elogiar la novel·la, ha volgut recordar les darreres frases del llibre, ha desplegat un paperet que duia curosament plegat entre les mans i ha llegit el final. Ha estat un moment emocionant. Molts han expressant el seu entusiame pel llibre, i la veritat és que això reconforta enormement. Tenir una sala plena a vessar de lectors tan afectuosos i entusiastes és un gran regal!

La xerrada s'ha allargat gairebé fins a tres quarts de nou i, sinó hagués estat perquè s'havia de tancar la biblioteca, encara hauríem continuat xerrant i xerrant. Cada vegada m'agrada més això d'anar als clubs de lectura, fer visites com aquestes em regalen una extraordirària dosi d'autoestima i unes ganes immenses de continuar escrivint.

Pel setembre farà tres any que va sortir publicat El silenci de les vinyes i ara que les novetats editorials tenen una vida tan efímera m'omple de felicitat adonar-me que la novel·la gaudeix d'una excel·lent bona salut.

Gisela Pou

29 de maig 2014

Llegit 2522 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 desembre 2014 08:02

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera