header

Dijous, 04 desembre 2014 10:03

Martí Gironell al club de lectura de Matadepera

Publicat per 

Mariàngels Alfonso, directora de la Biblioteca de Matadepera ens fa arribar la crònica de la trobada del club de lectura amb en Martí Gironell, en una sessió dedicada a L'últim abat.

'El dijous 20 de novembre vam tenir el plaer de compartir amb Martí Gironell una de les tertúlies literàries que estem realitzant a la biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera des de fa 12 anys. Aquesta, en concret, la vam fer amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Durant aquests anys hem tingut de tot: llibres que no han agradat però l’autor o autora ens han atret, llibres de diferents gèneres literaris i estils, i novel·les que ens han portat més enllà de les parets de la biblioteca fent sortides relacionades amb el tema, que ens han permès establir uns llaços de complicitat especials que només la lectura posada en comú, pot crear.

Si he definir en poques paraules el que més ens va agradar d’aquesta darrera sessió, a més de la pròpia història de la  novel·la L’últim abat, va ser el caràcter espontani, franc i planer de Martí Gironell, l’autor. Aquells ‘detalls’ que arriben a pessigar l’ànima més enllà dels tecnicismes. Quan va explicar, per exemple, com es va submergir en la història basada en la biografia del monjo Bonaventura Ubach i el propi autor va anar a dormir durant uns mesos al monestir de Sant Benet de Bages per intentar viure com els monjos i compartir amb ells el dia a dia: els àpats, les maitines, i la resta de l’organització de les hores dels dies.

La novel·la no et sacseja de dalt a baix però et manté despert per seguir amb interès el fil de la història. La vetllada ens va amarar de complicitat.'

Mariàngels Alfonso

lultimabat

 

Llegit 2205 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 desembre 2014 08:05

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar

Articles dins la categoria: De capçalera