header

Dimecres, 12 abril 2017 10:05

Comença el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges' 2017

Publicat per 

Comença una nova edició del cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’ dins el programa Viu el Parc organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. El primer recital d’enguany és el dissabte 22 d’abril al Parc de la Serralada de Marina i el darrer, el 5 de novembre al Parc del Foix. En total dotze recitals en onze espais naturals.

Entre els indrets escollits enguany hi ha el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, el Parc Natural del Montseny, el Parc del Garraf, el Parc del Foix, el Parc Natural de l’Alt Pirineu o el Parc Natural del Montsant, així com dos parcs agermanats de l’illa de Sardenya, el Parc de Porto Conte i el Parc Nacional de l’Asinara.

El primer recital serà el dissabte 22 d’abril a les 18 h a l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), al Parc de la Serralada de Marina, amb la poeta Laia Claver i acompanyament musical de Cesc Pla, al qual seguirà el 7 de maig a la Masia Can Magarola d’Alella, al Parc de la Serralada Litoral, l'espectacle poètic infantil "Picaplat", a càrrec de Tantàgora i dins el Cicle de Poesia d'Alella.

El programa del 2017 inclou també les actuacions del cantautor Roger Mas, que recitarà i cantarà els poemes recollits en el seu darrer llibre El dolor de la bellesa al Marquet de les Roques, la casa del poeta Joan Oliver - Pere Quart a la vall d’Horta, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el diumenge 28 de maig amb motiu del Dia Europeu dels Parcs, o l’acte de clausura de la commemoració de l’Any J. V. Foix al Parc del Foix, amb Àlex Cort i Vicenç Altaió, el diumenge 5 de novembre a la plaça del Castell de Castellet i la Gornal.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu oferirà un programa doble al Centre d’Art i Natura de Farrera: una trobada poètica el 10 de juny amb David Caño, Miriam Cano i Carles Rebassa i acompanyament musical de veu i percussió d’Arnau Obiols, i una passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo, l’endemà, 11 de juny.

El Parc Natural del Montsant oferirà el diumenge 24 de setembre, un recorregut poeticocoreogràfic a càrrec de Maria Cabrera a la Cartoixa d’Escaladei, amb vermut final a càrrec del Centre Quim Soler, la literatura i el vi (CQS).

Els dos parcs sards, el Parco di Porto Conte i el Parco Nazionale dell’Isola dell’Asinara, agermanats amb el Parc del Garraf, oferiran dos programes a la ciutat de l’Alguer els dies 1 i 2 de setembre, el primer presentarà L’amor fora de mapa, de Roc Casagran, i el segon, Cançons de fer camí, amb Mireia Vives i Borja Penalba.

Al Parc Natural del Montseny hi haurà, el 21 i 22 d’octubre, un cap de setmana de creació poètica entorn el paisatge en què participaran alguns dels poetes que han actuat en el cicle els dos darrers anys, amb una lectura oberta dels poemes creats a la Morera, al municipi del Brull.

'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017' es completa el 17 de setembre a Ca l’Agustí d’Olzinelles, dins el Parc del Montnegre i el Corredor, amb el recital de Guim Valls, Misael Alerm i Joan Gener; i el 8 d’octubre a Begues, al Parc del Garraf, amb un recital de poesia contemporània a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, acompanyada de la cantautora Montse Castellà.

Podeu descarregar el programa sencer clicant l'enllaç que hi ha al final del text.

Llegit 188 vegades Darrera modificació el Divendres, 12 maig 2017 10:38

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar