header

Dilluns, 01 febrer 2016 14:32

L’edició 2016 de “Lletres i Salut” arrenca amb una xerrada col·loqui amb Xavier Albertí i Laura Borràs

Publicat per 

Una conferència col·loqui amb Xavier Albertí sobre "Medicina i Dignitat" obre l’edició d’enguany de “Lletres i salut” promogut des de la Institució de les Lletres Catalanes. Laura Borràs, directora de la ILC presentarà Xavier Albertí, director del TNC, que parlarà sobre medicina i dignitat entorn de l’espectacle El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, un tast reflexiu de la visió que des de la literatura es té sobre la salut i la malaltia. El professor Bernhardi s’estrena el dia 11 de febrer al Teatre Nacional de Catalunya. La trobada es farà el dia 16 de febrer a les sis de la tarda a la Sala d’Actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Dins el mateix cicle hi ha previstes de moment dues xerrades més. Una el mateix 16 de febrer a la Sala d'actes del Col·legi de farmacèutics a dos quarts de nou del vespre. Amb el títol "El poder de les paraules", Laura Borràs parlarà de "fins a quin punt estem distanciats, de vegades, de les paraules i la poesia". La conferència és una reflexió al voltant "de com podem salvar-nos, guarir-nos i acompanyar-nos per combatre la intempèrie de la vida". La directora de la Institució de les lletres catalanes ha triat uns versos de Bernat Nadal per il·lustrar el contingut de la trobada.

Hi ha dies
que portam
el cor
        tan
              e
              n
              d
              i
              n
              s
que les paraules ja no ens arriben"

Hi ha una altra conferència programada per al dia 16 d’abril a la Sala El Mirador del Castellar del Vallès en el marc de les Jornades sanitàries del Vallès. En aquesta ocasió Laura Borràs parlarà sobre 'Raons del cos: quan la malaltia es fa paraula'.

Llegit 1108 vegades Darrera modificació el Dimecres, 24 febrer 2016 11:30

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar