header

Divendres, 09 maig 2014 14:00

Nou cicle "Lletres i salut" centrat en oferir reflexions literàries al voltant de la salut

Publicat per 

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), en col·laboració amb la Xarxa Catalana d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut, han creat, impulsat i coordinat el cicle de conferències "Lletres i salut". El programa compta amb la participació d'escriptors i professors de literatura de primer nivell i pretén obrir un àmbit de reflexió entorn de la vida, la malaltia i la salut. Es fa en el marc del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i considera els beneficis per a la salut que representa la pràctica de les activitats culturals.

El primer dels col·loquis serà dimecres 14 de maig a les 19h a la sala d'actes de l'Hospital Clínic de Barcelona. Laura Borràs serà l'encarregada d'inaugurar-lo amb la conferència "La literatura i la salut: escriure la malaltia, llegir la salut".

lletres i salut borras

Aquesta primera edició compta, a més, dels professors Pep Valsalobre i Margalida Pons i dels escriptors Manuel Baixauli, Rafael Argullol, també catedràtic d'universitat, i Víctor Panicello, que protagonitzaran les xerrades a la seu de Salut Pública, en diversos centres d’atenció primària arreu de Catalunya i en alguns hospitals, com el Clínic o Sant Joan de Déu.

El cicle, en el seu conjunt, pretén oferir un tast reflexiu de l'anàlisi de les malalties en la literatura, un recorregut pels debats ètics més destacats al voltant dels límits de l'exercici de la tecnologia mèdica i un intent d'explicació de la relació entre malaltia i salut, temes universals tractats per alguns dels escriptors més destacats de la literatura contemporània , com Thomas Mann, Julio Cortázar o Maria-Mercè Marçal, entre d’altres.

Més informació

http://lletrescatalanes.cat/programes/calaix-de-lletres/lletres-i-salut

Llegit 4974 vegades Darrera modificació el Dijous, 04 setembre 2014 08:45

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar