header

Dimarts, 17 abril 2018 15:22

Lletres i Arts. Visions de Ramon Casas

Publicat per 

El 2016, amb motiu de l’Any Ramon Casas, la Institució de les Lletres Catalanes i el comissariat de l’Any Ramon Casas, a càrrec de Vinyet Panyella, van iniciar el cicle Lletres i Arts, visions de Ramon Casas .

El cicle es plantejava com una proposta interartística, convidant a sis escriptors que llegeixin sis obres de Ramon Casas, fent una interpretació lliure i personal de l’obra escollida. Es va desenvolupar en sis centres culturals del territori que tenien dins la seva col·lecció obres de Casas: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Art de Sabadell, la Fundació Rocamora, el Museu de la Garrotxa, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i el Cau Ferrat de Sitges són les seus que van acollir les xerrades. Sempre que es podia, les lectures tenien lloc a la mateixa sala d’exposicions, davant l’obra de la que es parlava.

La selecció de les obres recull diferents etapes i tipologies pictòriques de Ramon Casas, des d’algun dels seus quadres més emblemàtics, com La càrrega, obres d’inici de la seva carrera, com és el cas d'Interior d’un taller després d’una festa, o peces menys conegudes que habitualment no estan exposades com l’Esbós amb dibuix de fantasia. Es tractava de fer una tria variada i representativa de l’obra de Casas que donés peu a lectures molt diverses.

Els escriptors que van participar en el cicle són Marta Pessarodona, Susanna Rafart, Antoni Clapés, Francesc Serés, Mariàngela Vilallonga i Narcís Comadira; són autors que han desenvolupat un lligam amb el món de l’art pels seus estudis, com a docents o s’han dedicat també a la pintura.

De les intervencions se’n ha fet un llibre que ha publicat conjuntament des de la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci del Patrimoni de Sitges.

 

Lletres i Arts. Visions de Ramon Casas
92 pàgines
PVP 10 €

Compra en línia

Versió digital gartuïta disponible a publicacions del Departament de Cultura

Llegit 79 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 juny 2018 12:36

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar