header

Exposicions

La Institució de les Lletres Catalanes promou les exposicions literàries com a instrument per a la difusió del fet literari i la lectura, dels escriptors i les seves obres. A més de les exposicions pròpies, la ILC participa i dóna suport a la realització d’exposicions de temàtica literària per part d’altres entitats, ja siguin de gran format o portàtils, presencials i virtuals.

La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona acull una mostra sobre els dibuixos d’Enric Cluselles

La mostra Enric Cluselles. Ninots i llibres mostra les dues vides d’un artista “imaginatiu, delicat i discret”: Nyerra i Enric Cluselles, ninots i llibres. La mostra es va inaugurar el 21 d’octubre i es podrà visitar fins el 5 de gener de 2016 a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona..

Enric Cluselles

(Barcelona 1914-2014) va ser dibuixant, escultor, decorador i dissenyador de llibres. En els anys de la guerra dibuixava ninots a L’Esquella de la Torratxa amb crítiques a la censura, a les patrulles de control, als emboscats i a la quinta columna. Als anys quaranta dissenyava les cobertes de les col·leccions d’humor de l’editor Josep Janés i Oliver, amb caricatures que, sota una innocència aparent, retrataven els convencionalismes i les desigualtats socials de la postguerra. Al mateix temps va dissenyar el logotip de l’Editorial Selecta: una fulla de roure, símbol de la permanència de la cultura catalana. Quan dibuixava a L’Esquella de la Torratxa i signava els seus ninots amb el pseudònim de Nyerra, Cluselles va crear el personatge de l’home morsa: un senyor de bigoti estarrufat, amb els camals dels pantalons que li tapen els peus, que es mira perplex com van les coses. L’home corrent, bondadós i escèptic, que posa en evidència els grans discursos i la gent amb pretensions. Aquesta exposició mostra les dues vides d’un artista imaginatiu, delicat i discret: Nyerra i Enric Cluselles, ninots i llibres.

03_Guerra.jpg01_Abans_de_la_guerra.jpg

09_Després_de_la_guerra.jpg05_Guerra.jpg

10_Després_de_la_guerra_1.jpg00_Cluselles.jpg

 

Llegit 1054 vegades Darrera modificació el Dilluns, 30 novembre 2015 10:10

Per a més informació us podeu adreçar a:

Institució de les Lletres Catalanes
C. Mallorca, 272 1a planta
08037 Barcelona
Tel. 93 316 27 45
ilc.cultura@gencat.cat