header

Exposicions

La Institució de les Lletres Catalanes promou les exposicions literàries com a instrument per a la difusió del fet literari i la lectura, dels escriptors i les seves obres. A més de les exposicions pròpies, la ILC participa i dóna suport a la realització d’exposicions de temàtica literària per part d’altres entitats, ja siguin de gran format o portàtils, presencials i virtuals.

Exposició «Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure"»

El govern de la Generalitat de Catalunya va acordar commemorar el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Soler. La Institució de les Lletres Catalanes i els hereus de Montserrat Abelló impulsen conjuntament l’Any Montserrat Abelló, amb la col·laboració d’altres entitats i institucions.

El títol de l'exposició «Visc i torno a reviure, cada poema, cada paraula. Estimo tant la vida que la faig meva moltes vegades» reprèn la divisa de la poeta i traductora Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014) que solia llegir en començar cada recital. 

Aquesta exposició itinerant pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària de la poeta i traductora: la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys i la formació de la seva família, el retorn a Barcelona l’any 1960 i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones –entre d’altres, Sylvia Plath, Adrianne Rich o Anne Sexton- i la publicació continuada dels seus poemaris, reunits fins l’any 2002 al volum Al cor de les paraules. Treballadora incansable, la seva tasca va merèixer premis i distincions, entre els quals el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria artística (2008). Els seus darrers tres poemaris són: Memòria de tu i de mi (2006), El fred íntim del silenci (2009) i Més enllà del parlar concís (2014). La seva obra ha estat traduïda en volums antològics al castellà, al romanès, l’hebreu i el croat, i ella mateixa va autotraduir-se a l’anglès: Fifty Love Poems.

L'exposició es va crear amb motiu de la 15a edició del Festival nacional de poesia a Sant Cugat i, enguany, s'ha actualitzat en ocasió de la commemoració del centenari del naixement de la poeta i traductora. 

EXPOSICIÓ

Baixa MontserratAbello plafons 1217 maqueta 8

ITINERÀNCIA

L'exposició compta amb diverses còpies que s'itineren des de la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Català de les Dones i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Per a les biblioteques públiques, el sistema d’itinerància depèn de les respectives centrals territorials de biblioteques. Les centrals informaran de com i quan demanar-la.

Com demanar l'exposició a la ILC:

Totes les entitats culturals que estiguin interessades en acollir l’exposició poden sol·licitar-la. La ILC disposa d'una còpia. Disponible per itinerar a partir del 15 de març.

Les condicions per acollir-la són:

-Cada entitat podrà tenir-la durant tres setmanes.

-L'exposició se cedeix gratuïtament.

-L’espai on s’instal·li ha de ser obert i accessible al públic general.

-L’entitat que rebi l’exposició s’ha de fer càrrec del transport de recollida i retorn a les oficines de la ILC. També es podrà pactar de recollir-la directament en l’anterior seu.

-L'exposició consta de 4 plafons en format roll-up. Cada plafó s’entrega enrotllat dins d’una bossa individual. Mides i pes de cada unitat: 12x12x92cm. 3,5 kg., (desplegat, cada plafó fa 85 x 200 cm).

-L’entitat ha de citar els organitzadors en tots els materials de difusió que realitzi. 

-Es prioritzarà la cessió a les entitats que tinguin previst realitzar activitats vinculades a l'Any Abelló.

-Per fer la petició cal enviar un correu electrònic a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

 

Llegit 2058 vegades Darrera modificació el Divendres, 09 març 2018 13:55

Per a més informació us podeu adreçar a:

Institució de les Lletres Catalanes
C. Mallorca, 272 1a planta
08037 Barcelona
Tel. 93 316 27 45
ilc.cultura@gencat.cat