header

Lletres al Camp

Presentació

Programa de promoció de les lletres catalanes en l’àmbit esportiu per acostar la literatura a altres espais, a espais 'no previstos', al voltant de la Diada de Sant Jordi. Onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris formen l’onze titular de les lletres catalanes i són rebuts pel president del FC Barcelona a la llotja del Camp Nou, acompanyats pel conseller de Cultura. 

El grup d’autors i autores són convidats a veure el partit des de la Llotja d’honor de l’estadi i obsequien al president amb un exemplar dedicat de la seva obra i també en cedeixen un exemplar de cada llibre per a la biblioteca de la Masia del FC Barcelona.

Paral·lelament durant el mes d'abril a les guixetes del Camp Nou es distribueixen més de 20.000 punts de llibre editats especialment per a l’ocasió i que apleguen frases d’aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el Barça i la literatura.

 

11 titular 2017

 

 1. Alejandro Palomas. Premi Protagonista ClijCat. Un fill, (categoria 15-16 anys)
 2. Anna Manso. Premi Atrapallibres. Amics monstruosos, (categoria 9 anys)
 3. Salvador Macip (coautor) Premi Ramon Muntaner 2016: Herba Negra.
 4. Gisela Pou. Premi Crítica Serra d’Or Juvenil: La noia de la mitjanit.
 5. Ricard Ruiz Garzón (coautor) Premi Ramon Muntaner 2016: Herba Negra.
 6. Maite Carranza. Premi Vaixell de Vapor: La pel·lícula de la vida.
 7. Joan Antoni Martín Piñol. Premi Joaquim Ruyra 2016: Sentinel.,
 8. Halil Bárcena i Mariona Cabassa. Premi Crítica Serra d’Or Àlbum il·lustrat: Històries de Nasrudín.
 9. Bel Olid i Mercè Canals. Premi Destino Apel·les Mestres: Viure amb la Hilda.
 10. Jaume Cela. Premi Barcanova de literatura infantil. El meu pare és una pissarra.
 11. Carles Cano. Premi Vcenç Silvestre. El desbaratat conte dels fèsols màgics

 

Punt de llibre 2017

  

 

La col·laboració entre la ILC i el FC Barcelona

Sense títol

Un dels objectius de la ILC és donar la màxima visibilitat als escriptors catalans i la seva obra, també en els entorns on és menys previsible trobar-los. Entre aquests entorns, l’estadi de futbol té l’al·licient que permet posar en contacte el públic més ampli amb el text literari en la nostra llengua, tant per la quantitat de gent que aplega com per la seva diversitat.

La Fundació FC Barcelona és l'entitat que dóna forma a la responsabilitat social corporativa del FC Barcelona, principalment usant l'esport com a eix vertebrador per fomentar els valors cívics i l'educació entre la infància i la joventut de Catalunya i del món. Per dur-ho a terme, la Fundació FC Barcelona se serveix de diversos programes, campanyes i aliances en l’àmbit català i internacional. Els projectes de la Fundació arriben a més de 400.000 beneficiaris a tot el món. El FC Barcelona, doncs, a través de la seva Fundació, representa, més enllà de l’estricta activitat esportiva, uns valors cívics, nacionals i culturals, i s’ofereix com a caixa de ressonància pel foment de la cultura a través del foment de la literatura i de la seva lectura.

No és estrany, doncs, que al voltant de la festa de Sant Jordi –la gran cita de la cultura i la convivència– aquesta tingui un reflex en la vida del club i hagi suposat, de manera ininterrompuda durant els darrers 9 anys, un punt de confluència d’objectius entre la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació FC Barcelona amb campanyes i accions de promoció de les lletres catalanes, dels seus autors i del foment de la lectura.

 

Llegit 8909 vegades Darrera modificació el Divendres, 07 abril 2017 15:03