header

Cicle "Lletres i salut" 2016

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), en col·laboració amb la Xarxa Catalana d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut, han creat, impulsen i coordinen el cicle de conferències "Lletres i salut".

El programa pretén obrir un àmbit de reflexió entorn de la vida, la malaltia i la salut. Es fa en el marc del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i considera els beneficis per a la salut que representa la pràctica de les activitats culturals. El cicle té l'objectiu d'oferir un tast reflexiu de l'anàlisi de les malalties en la literatura, un recorregut pels debats ètics més destacats al voltant dels límits de l'exercici de la tecnologia mèdica i un intent d'explicació de la relació entre malaltia i salut, temes universals tractats per alguns dels escriptors més destacats de la literatura contemporània, com Thomas Mann, Julio Cortázar o Maria-Mercè Marçal, entre d'altres.

Programació 2016 

  • 16 de febrer: Conferència col·loqui sobre “Medicina i dignitat” a càrrec de Xavier Albertí i Laura Borràs. Hospital Clínic. Sala d'actes Farreras Valentí. Barcelona. A propòsit de "El professor Bernhardi", d’Arthur Schnitzler, programat al TNC entre el 10 de febrer i el 20 de març de 2016.
  • 16 de febrer: Conferència de Laura Borràs: "El poder de les paraules" al Col·legi de Farmacèutics. Barcelona.
  • 16 d’abril: Conferència de Laura Borràs: "Raons del cos: quan la malaltia es fa paraula” XXXV Jornades Sanitàries del Vallès. Acadèmia de Ciències Mèdiques Vallès Occidental. Auditori Miquel Pont. Castellar del Vallès.
  • 21 de setembre: Conferència "Anar acomiadant-se d'algú". Poesia i Alzheimer, amb Sònia Moll i Joan-Elies Adell. Biblioteca de Martorell. Martorell.

Informació relacionada

Web del Departament de Salut

Blog de l'Hospital Clínic

TNC

Llegit 6950 vegades Darrera modificació el Dijous, 26 gener 2017 12:25